Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-31 06:30:00

Személyesen beszélt a válogatottról a kapitány és a mellőzött játékos

Megtört Egervári ellenállása Tőzsér-ügyben

Nagyjából öt hónapja szorgalmazzuk Tőzsér Dániel beválogatását, a szövetségi kapitány pedig végre „megfogadta” tanácsunkat: nem kérünk érte jogdíjat, csak csendben örülünk.

Nem gondoljuk, hogy egyetlen labdarúgó jelenléte olyan jelentőséggel bírna, ami megoldaná a magyar válogatott problémáit, csupán Egervári Sándor kapitány válogatási szisztémája ellen szóltunk, amikor a mi szerény lehetőségeinkkel élve Tőzsér Dániel mellett kardoskodtunk. A belga Genk bajnoki aranyának egyik hőse ráadásul azóta a BL-ben is megfordult már csapatával, és hónapok óta kirobbanó formában játszik. A Genk az ő, illetve Köteles László kapus bravúrjai révén jutott oda, ahol jelenleg áll, és ezt Egervárin kívül mindenki látta. A kapitány azonban konzekvensen kitartott olyan labdarúgók mellett, akik még magyar csapatukban sem mindig jutottak szóhoz… A mindennapi.hu cikksorozatban követte a fejleményeket, szót emelt Tőzsér mellőzése ellen, igyekezett megfejteni Egervári makacskodásának okát, aztán pesszimistán azt vetette fel, hogy akkor sem kellene, ha tizenegy sérült lenne, aztán pedig sejtette, hogy közeledik a jégkorszak vége.


Szeretné, ha pályára lépne a nemzeti csapatban

A szövetségi kapitány a hét végén a helyszínen nézte meg a Club Brugge–Racing Genk belga bajnokit, amelyen a vendégeknél Köteles László és a novemberi barátságos mérkőzésekre a keretbe meghívott Tőzsér Dániel is végigjátszotta a találkozót, amelyet ráadásul egy csodameccsen 5-4-re meg is nyert a magyarokkal felálló Genk.


A kapitány azt mondta, az összetartáson szeretné jobban megismerni a játékost.
Fotók: krcgenk.be

– Jó meccset láttam, a végeredmény is mutatja, hogy fordulatos, izgalmas mérkőzés volt – értékelt az MLSZ hivatalos honlapján Egervári kapitány. – A második félidő elején a Bruges kétgólos előnyre tett szert, és úgy tűnt, megnyeri a mérkőzést, amikor a Genk egészen váratlanul meg tudta fordítani a meccset. A vendégek elsősorban a Chelsea által már megvásárolt De Bruyne remek játékának, és három góljának köszönhették a sikert. Köteles László a négy hazai találat ellenére jól védett, a gólokról nem tehetett, volt viszont két nagy bravúrja, úgy érzem, ő hozta a tőle elvárt teljesítményt. Tőzsér Dániel ma kevesebbet volt játékban, ezúttal már nem védőként, hanem eredeti posztján, belső középpályásként játszott, és elsősorban fegyelmezettségével tűnt ki a mezőnyből. A mérkőzés után személyesen is beszéltem Danival, néhány mondatban ismertettem a válogatott keret találkozójának részleteit, illetve azt is elmondtam, hogy szeretném, ha a két novemberi mérkőzés közül legalább az egyiken  pályára lépne, és a válogatott egyhetes összetartása során kölcsönösen jobban megismernénk egymást.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.