Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-31 10:00:00

Amikor elegem lett belőle, megölelt

Semmiféle bomlasztó beszéd ne jöjjön ki a szátokon, hanem csak akkor szóljatok, ha az jó a szükséges építésre, hogy áldást hozzon azokra, akik hallják. (Ef 4,29)

Amikor pedig egy nehéz időszakot éltem meg, Bob azt mondta: "Isten gondoskodni fog rólad!"  Senki nem mondott nekem még ehhez hasonlót, csak a szókimondó Bob. Fotó: innen

Bob, a mostohanagyapám 38 éven keresztül soha nem vonakodott megmondani véleményét. Ha úgy érezte, valamit ki kell mondania, kimondta. Megmondta, hogy ki érdemli meg a szavazatunkat, ki nyeri meg a meccset, és hogy mihez kezdjek az életemmel. Néha azt kívántam, Isten bárcsak elvenné tőle ezt a különleges adományát egy-két napra. De amint arra gondoltam, hogy elegem van belőle, megölelt, és emlékeztetett rá, hogy szeret. Amikor pedig egy nehéz időszakot éltem meg, Bob azt mondta: „Isten gondoskodni fog rólad!" Senki nem mondott nekem még ehhez hasonlót, csak a szókimondó Bob.

Az efézusi levélben az áll, hogy tartózkodjunk a romboló beszédtől, és mondjunk inkább kegyelmet kínáló szavakat. Bob, a maga szókimondó stílusában ezt tette. Meggondolatlan szavain és véleményének kinyilvánításán túl ezt akarta közölni velem: Isten és én szeretünk, és értékesnek tartunk téged. Végül mindig a szeretet szavait hallottam ki mondanivalójából. Remélem, hogy én sem leszek gyáva, hanem olyan, mint Bob, aki kimondja a kegyelem szavait.

Drága Istenünk, add, hogy mai szavaink tükrözzék a te kegyelmedet! Ámen.

Mindenkinek szüksége van az emlékeztetőre: Isten szereti őt.

Jason Jones (Indiana, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.