Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2012-01-27 06:00:00

Kézilabda Európa-bajnokság: a hibák ellenére is biztató a jövő

Császár világklasszissá érett Újvidéken

A csoportbeli parádé után éremben reménykedtünk, végül meg kellett elégednünk a nyolcadik hellyel a szerbiai férfikézilabda Európa-bajnokságon.

Tegyük mindjárt hozzá, kicsit csalóka volt a magyar válogatott első három mérkőzése, hiszen azt a kontinenstorna bizonyította, hogy a címvédő (nem mellesleg uralkodó olimpiai- és világbajnok) francia válogatott ezen a versenyen jóval haloványabb volt a megszokottnál. Ezzel együtt bravúr volt az ellenük megszerzett két pont, ám később az is egyértelművé vált, hogy ez sem elég az elődöntőhöz. 
 


Kijött a magyar bajnokság minden hibája

A sorozatterhelés megmutatta az NB I minden hibáját. A sok minőségi légiós miatt nem jut elég játéklehetőség a hazai legjobbaknak, s kevés az éles meccs, így a magyar kulcsemberek nem bírják a sorozatterhelést. Ráadásul a holtpont éppen a két nyerhetőnek tűnő, létfontosságú találkozón, Izland és Szlovénia ellen jött el, az északiakkal szemben csődöt mondott a csapatjáték, míg a szomszédokkal szemben a kapusaink voltak tehetetlenek: mindössze három labdát védett az egyébként végig jól teljesítő Fazekas Nándor–Mikler Roland duó.


Császár Gábor nagy napjai

Számunkra a legnagyobb örömöt Császár Gábor extra produkciója jelenthette. Az irányító szinte végig remekelt, rengeteg gól szerzett, ezen az Európa-bajnokságon végleg belépett a világklasszisok táborába. Átlövőink ellen viszont a legtöbbször hatékonyan védekeztek az ellenfelek, ráadásul Krivokapics Miloradot talán túl sokáig jegelte Mocsai Lajos, a jó formában lévő balkezes lövőt Izland és Szlovénia ellen majd 100 percig a kispadon ültette a szövetségi kapitány, s mire beszállt, elúszott az elődöntő lehetősége.


Van perspektívája a csapatnak

A jövőkép azonban biztató, a magyar válogatott ezúttal is bizonyította, hogy egységes, sokra hivatott csapat, amely közösségként is megállja a helyét. Nem voltak belviszályok, a fiúk egymásért is harcoltak, s ebből már az olimpiai kvalifikációs tornán, aztán Londonban is profitálhatnak. Ha pedig összejönne az ötkarikás érem, senki sem bánná az elmaradt Eb-elődöntőt.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.