Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-29 06:00:00

Az edzőtábor nagy feladata, hogy megtalálja az optimális megoldást

Tőzsér akkor sem kellene Egervárinak, ha tizenegy sérült lenne

Dzsudzsák Balázs súlyos sérülése után kézenfekvő lett volna Tőzsér Dániel behívása a svédek elleni Eb-selejtezőre készülő keretbe. Egervári Sándor kapitány azonban ebben a helyzetben sem kereste a Genk középpályását.

Dzsudzsák sérülése a legrosszabbkor jött, s kézenfekvőnek tűnt, hogy végre a belga bajnok, BL-szereplő Tőzsér Dániel kap lehetőséget a bizonyításra. A szövetségi kapitány azonban megmutatta, hogy őt nem lehet meggyőzni azzal, hogy Tőzsér a BL-be rúgta a Genket, a Videoton középpályását, Sándor Györgyöt riadóztatta.


Indoklás nélküli mellőzés

– Nagyon sajnálom Balázst, hiszen éppen csak elkezdte oroszországi karrierjét, és máris súlyos sérülést szenvedett – nyilatkozta a kapitány a szövetség honlapján. – A sérülés különösen nehéz helyzetbe hozott bennünket, hiszen újabb meghatározó játékost vesztettünk el. Nincs szerencsénk az utóbbi időben, mivel olyan alapemberek hiányoznak a válogatottból mint a sérült Szalai Ádám, Gera Zoltán, a svédek ellen eltiltása miatt nem léphet pályára Juhász Roland és Vanczák Vilmos, most pedig Dzsudzsák Balázs is csatlakozott hozzájuk. A helyére behívott Sándor György tehetséges futballista, aki rendre jó teljesítményt nyújt a Videotonban. Más stílusú játékos, mint Balázs, de a középpályán akad több variációs lehetőség is. A hétfőn kezdődő telki edzőtábor nagy feladata, hogy megtaláljuk az optimális megoldást az előttünk álló meccsekre – indokolt a kapitány. Egervári nem állít valótlant, Sándor György valóban tehetséges labdarúgó, de botorság lenne őt egy lapon említeni Tőzsérrel. Minden észérv a Genkkel hatalmas sikereket elérő játékos mellett szólna, ám a döntés a szövetségi kapitány kezében van, ő pedig egyelőre nem részletezte, miért hagyta ki megint a keretből a belga bajnokcsapat tagját.


Ballábas helyére, ballábas játékosra lenne szükség

Pedig Tőzsér alkalmas lehetne Dzsudzsák pótlására. Hozzá hasonlóan kreatív futballista, ráadásul ugyanúgy ballábas, mint az Anzsi Mahacskala sérült légiósa. A két játékos gyökerei is azonosak, mindketten Debrecenben az Olasz Focisuliban kezdték pályafutásukat, s a DVSC-ben lettek élvonalbeli labdarúgók. A ballábas pontrúgásokat Tőzsér átvehette volna Dzsudzsáktól, így még könnyebb lett volna a klasszis pótlása. Tőzsér mellőzésének eddig az volt az egyik indoka, hogy fölösleges két ballábast egyszerre a pályán tartani. Nos, most semmilyen körülmények között nem szerepelhetne együtt a két hajdúsági gyökerű labdarúgó.


Minek kell történnie, hogy játszhasson?

A szövetségi kapitány furcsa döntése nem sok jót jelent Tőzsér számára, hiszen ha most nem került be a keretbe, akkor vélhetően soha nem fog. Legalábbis addig, amíg Egervári dirigálja a magyar válogatottat. „Mit kell tennem, hogy játszhassak a magyar válogatottban” – tette fel a kérdést Tőzsér Dániel még Dzsudzsák sérülése előtt. Most ezt módosítanánk: minek kell történnie ahhoz, hogy Tőzsér Dániel szerepelhessen a magyar válogatottban?

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.