Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-11 06:30:00

Ne legyen álszent, tényleg nemet tudna mondani ennyi pénzre?

Érvek az elítélt Dzsudzsák mellett

Rosszul fogadta a sportközvélemény a hírt, miszerint Dzsudzsák Balázs a dagesztáni Mahacskala csapatába szerződött. Döntése egyértelműen közfelháborodást okozott, pedig ennyire azért nem rossz a helyzet.

Immáron tény, hogy Dzsudzsák Balázs az orosz élvonal újoncánál, az Anzsi Mahacskala együttesében folytatja pályafutását. A hír alaposan felbolygatta a magyar közvéleményt, a bulvármédia jeles képviselői is feldolgozták a témát – felkészültségükre jellemző, hogy az egyik kereskedelmi csatorna műsorában a város nevét sem sikerült eltalálni, Mahalacskának nevezték Mahacskalát… Talán nem véletlenül: a város nem csak a focitérképen nincs rajta, az európai atlaszban is hiába keresnénk.


Rizikós, egész pályafutást meghatározó döntés

A hírfolyam az internetes fórumokon érte el a kritikus szintet, a szurkolók valóságos szitokáradatot zúdítottak a ballábas játékosra, mert (a hozzászólok releváns többsége szerint) „eladta magát” egy rangon aluli csapatnak. Mi sem állítjuk, hogy Dzsudzsák Balázs élete legjobb döntését hozta, nagyon is rizikósnak tartjuk, egész pályafutását alapvetően meghatározó döntésnek. Ám azt nem árt tisztázni, hogy a netes közvélemény néhány dologban téved. Sokan például hajlamosak összekeverni az Anzsi Mahacskalát az üzbég Bunyodkor csapatával, ahová néhány évvel ezelőtt a leszállóágban lévő brazil sztár, Rivaldo szerződött. Csakhogy Dzsudzsák új klubja az orosz Premjer Ligában szerepel, ami egy cseppet sem gyenge bajnokság, sőt…


Csak az vessen követ, aki…

Ráadásul az újonc klub eddig remekül teljesít, 12 forduló után a második helyen áll (pénteken a Szpartak Nalcsikot verte 2-0-ra, Balázs új csapattársa, a 115-szörös brazil válogatott Roberto Carlos is szerzett egy gólt), s a nyári szünet után tovább erősödhet, hiszen ekkor csatlakozik a kerethez a magyar válogatott játékos, s mellé még jó néhány friss igazolás. Dzsudzsákért a hírek szerint 14,5 millió eurót fizetett új kenyéradója a holland PSV Eindhovennek. Így könnyen lehet, hogy a 2012/13-as szezonnak az Anzsi már BL- vagy Európa Liga-indulóként vághat neki, s addigra a gárda új szuperstadionja is elkészülhet. Persze azt is kár lenne vitatni, hogy a játékos döntésében a mesés fizetés is nagy szerepet játszott, de csak az vessen követ Dzsudzsák Balázsra, aki határozottan állítja: semmilyen körülmények között nem vakítaná el egy ilyen ajánlat.


Ausztriában csatlakozik a kerethez

Akár szerencsés is lehet Dzsudzsák Balázs döntése, ha az Anzsi valóban eléri a dúsgazdag tulajdonos által kitűzött célokat, s a dagesztáni klub színeiben remekel valamelyik európai kupában. Szulejman Kerimov a világ 118. leggazdagabb embere, a pénzzel addig biztosan nem lesz gond, amíg az oligarcha él, csakhogy arrafelé azért nem olyan ritka, hogy a vezetőket páncéltörő gránáttal iktatják ki a napi ügyek intézéséből…
Dzsudzsák döntésének helyességét az idő igazolhatja, egyelőre csak az biztos, hogy a magyar játékos az orosz Premjer Liga nyári szünetében, július elején csatlakozik új csapatához, méghozzá Ausztriában, ahol az Anzsi Mahacskala elkezdi a felkészülést a bajnokság folytatására.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén
  • Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.