Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-05-24 06:00:00

Nemet lehet mondani több mint egymilliárd forintnyi aláíráspénzre?

Álomfizetésért menne Dzsudzsák Dagesztánba

Először rossz viccnek tűnt, mostanra egyre közelebb van a realitáshoz: Dzsudzsák Balázs az orosz bajnokság újoncánál, az Anzsi Mahacskala csapatánál folytatja. A dagesztáni érv: több mint egymilliárd forint.

A legtöbben csak mosolyogtak, amikor a Szport Ekszpressz című moszkvai lap on-line kiadása világgá kürtölte, hogy az orosz bajnokság első osztályának újonca, az Anzsi Mahacskala Dzsudzsák Balázst szeretné megszerezni. Speciel nem véletlenül: ez volt Balázs eddigi legjobb idénye. A PSV harmadik helye a holland bajnokságban ugyan csalódás, de Dzsudzsákra nem lehetett panasz. Csupán egyetlen bajnokiról hiányzott (eltiltás miatt nem játszhatott), és a mezőnyjátékosok közül ő töltötte a legtöbb időt a pályán a PSV-ben.

A holland bajnokság kanadai táblázatát 29 ponttal (16 góllal, 13 gólpasszal) nyerte
Fotó: dzsudzsak.hu

A 33 bajnokihoz még 13 európai kupamérkőzés és három Holland Kupa-meccs jött, vagyis összesen 49 mérkőzésen szerepelt. A bajnokságban 16 gólt ért el, amit 13 gólpasszal egészített ki – előbbivel az élen végzett a klubon belül, utóbbi eredményét pedig csak Jeremain Lens múlta felül a PSV-ből. Összesítve viszont senki sem volt jobb Dzudzsáknál, nem csak az eindhovenieknél, hanem az egész holland bajnokságban, a kanadai rangsorban (ahol a gólokat és a gólpasszokat összesítik) 29 pontot ért el. Az Európa Ligában hat gólt szerzett, és négy gólpasszt adott, ráadásul a Benfica elleni visszavágón ő viselhette a csapatkapitányi karszalagot is.


Roberto Carlost követi

Ezek után a PSV Eindhoven magyar légiósa iránt európai élcsapatok sora érdeklődött, így valószerűtlennek tűnt, hogy a legértékesebb magyar játékos a Liverpool vagy a Juventus helyett inkább a dagesztáni klubot választja. Csakhogy Szulejman Kerimov, a klub dollármilliárdos tulajdonosa nem a tréfák embere, ha valamit a fejébe vesz, azt el is éri. Így lett az Anderlecht sztárja, Mubarak Busszufa a Mahacskala labdarúgója, de a focibarát Kerimov még Roberto Carlost is megszerezte. A brazil világbajnokra egyébként sem sajnálja a pénzt, nemrég hárommillió dollárért rendezett neki születésnapi partit Moszkvában.


Különgép fuvarozná a meccsekre

S ha már az orosz fővárosnál tartunk: Dzsudzsák (ha elfogadja az Anzsi Mahacskala ajánlatát) a többi sztárral egyetemben Moszkvában élné hétköznapjait, s csak a meccsekre utazna Dagesztánba a tulajdonos repülőgépével.

Meghallgatta Kerimov ajánlatát, alighanem el is fogadja
Fotó: dzsudzsak.hu

Ez mindenképpen fontos szempont lehet a ballábas magyar klasszisnak, hiszen köztudomású, hogy a nyírlugosi születésű fiatalember nagyon kötődik Magyarországhoz, ha teheti – akár szezon közben is – hazatér egy-két napra. Persze az Anzsi Mahacskalába igazolni mindenképpen visszalépés lenne a PSV után, ám erre mondják: van az a pénz…


A Liverpool-gázsi duplájáért

Nos, portálunk megbízható információi szerint Dzsudzsák Balázst négymillió eurós (1,08 miliárd forintos) aláíráspénzt kapna a Mahacskalától, s ehhez jönne még éves fizetése is, ami nem sokkal maradna el ettől az összegtől... Ha figyelembe vesszük, hogy a magyar válogatott játékos Hollandiában ennek az összegnek a harmadát keresi, és a Juventusnál vagy a Liverpoolnál is körülbelül a felét kapná, egyáltalán nem lehetetlen, hogy végül a dagesztániak ajánlatát választja. Még akkor is, ha ez szakmailag mindenképpen visszalépésnek számítana.
Ön mit tenne? Voksoljon a Szavazófülkében!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén
  • Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.