Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-25 06:00:00

Sérülése óta alig több mint egy órát kapott az Anzsiban a magyar játékos

Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat

Nem sokkal dagesztáni bemutatkozása után kulcscsonttörést szenvedett Dzsudzsák Balázs, aki hiába gyógyult meg, nem tudja magát visszaverekedni az Anzsi kezdőcsapatába. Van visszaút?

Sokan féltették a magyar válogatott legértékesebb játékosát, amikor nyáron Mahacskalába szerződött, s az eddig eltelt fél év azt igazolja, hogy a vészmadaraknak volt igazuk. A ballábas magyar klasszis ugyanis nem tudott maradandót alkotni a nagy terveket szövögető, de ebből máig vajmi keveset megvalósító dagesztáni klubnál, ráadásul augusztus végi sérülése miatt már a kezdőcsapattól is messze került.


A PSV-nél korlátlan volt a bizalom

Tény, hogy a legrosszabbkor jött a kulcscsonttörés, de az is egyértelmű, hogy a ballábas támadó már teljesen felépült. Ha előző klubjánál, a PSV-nél került volna hasonló helyzetbe, már rég visszakerült volna az együttesbe, hiszen Eindhovenben egyértelműen alapembernek számított, s egy rövid időszakot leszámítva akkor is végigjátszotta a meccseket, ha éppen nem volt csúcsformában. Talán éppen ez a majdhogynem korlátlan bizalom volt az egyik ok, amiért Balázsnak olyan sikeres volt a hollandiai karrierje.


Három meccs, 61 perc

Mahacskalában túl sok az egy öltözőszekrényre jutó sztár, a csapatról szóló források nem is említik a magyar játékost a klub kiemelkedő labdarúgói között. Ráadásul pechje is volt, hiszen szerződtetése után nem sokkal érkezett – éppen az ő posztjára – az egykori Chelsea-játékos, nem mellesleg orosz válogatott Jurij Zsirkov, majd Samuel Eto’o szerződtetése végképp elterelte a figyelmet honfitársunkról. Ráadásul a kameruni világsztár éppen azon a mérkőzésen mutatkozott be a dagesztáni csapatban – méghozzá pontot érő góllal! –, amelyen Dzsudzsák megsérült, így Balázs sérülésére is kevesebb figyelem jutott.


A kameruni világsztár érkezése elterelte a figyelmet Dzsudzsákról
Fotó: fc-anji.ru

S noha azóta felépült, visszatérése óta csupán háromszor jutott szóhoz – csereként. A Zenit ellen 37 perc, a Krilja Szovjetov ellen 9 perc, míg az Amkar Perm ellen 25 perc jutott neki. Ez pedig édeskevés annak a játékosnak, aki imád a pályán lenni: Eindhovenben akkor is durcáskodott, ha nagyritkán egy-egy meccs hajrájában lecserélték…


A holland edző ellenvéleménye

A napokban az Origónak nyilatkozott a több magyar légióst is foglalkoztató NEC Nijmegen mestere, Alex Pastoor, aki elmondta: nagyon örülne, ha Dzsudzsák az ő csapatában focizna, s nem igazán értett egyet mahacskalai szerződésével. – Az Anzsi sok pénzt költ és nagy ambíciói vannak, ezzel együtt nem tudom, hogy Balázs miért döntött a mahacskalai átigazolás mellett. De úgy vélem, elég idős már ahhoz, hogy egyedül meghozza a döntéseit – mondta a portálnak a NEC mestere. A következő fél év sorsdöntő lehet Dzsudzsák Balázs életében, hiszen ha nem tud az Anzsi alapemberévé válni, el kell gondolkoznia a folytatáson.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról
  • Vasárnap búcsúzik Dzsudzsák Balázs

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.