Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-30 19:00:00

Az edző kirúgása nem sportán vészreakció, hanem jól átgondolt döntés

Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik

Hiába érkeztek világsztárok, Dzsudzsák csapata harmatosan muzsikál, a milliárdos tulajdonos már döntött is: kirúgta az edzőt, ideiglenesen Roberto Carlos irányítja a Mahacskala edzéseit.

„Hosszas beszélgetések és közös gondolkodás után döntöttünk úgy, hogy Gadzsi Gadzsijevet elmozdítjuk a vezetőedzői posztról. Örökké hálásak leszünk neki, hiszen nagyon sokat tett az Anzsiért, de az egész dagesztáni, sőt az orosz labdarúgásért” – kommentálta az edző menesztését German Csisztyakov, a klub általános igazgatója.


A világbajnok és a válságmenedzser

Csisztayakov beszélt az Anzsit átmenetileg irányító edzői duóról is. Csütörtöktől a csapat veterán világbajnoka, Roberto Carlos és az eddig másodedző, Andrej Gorgyejev dirigál Mahacskalában (képünkön), amíg meg nem találják a végleges megoldást. A direktor szerint Gorgyejev eddigi szakmai pályafutása során többször is bizonyította, hogy hatékony válságmenedzser, s ő képviselheti a folytonosságot, hiszen eddig is a stábban dolgozott. Roberto Carlosról szólva elmondta, hogy kinevezése „nem spontán vészreakció, hanem jól átgondolt döntés”, hiszen a brazil klasszis érkezése óta a gárda vezéregyénisége, a pályán és a pályán kívül egyaránt. Hatalmas a tekintélye a csapaton belül, a társak felnéznek rá, s ezen új státusza sem változtat.


Alighanem a téli szünetig marad a felállás

A végleges megoldásról egyelőre nem beszélt az igazgató, bár az már Gadzsijev munkálkodása idején sem volt titok, hogy keresik a mester utódját, mindössze annyi változott, hogy a váltással nem várták meg a szezon végét. Valószínű, hogy az Anzsi menedzsmentje nem kapkod, azaz a jelenlegi páros levezényli a bajnokság hátralevő részét, s majd a téli szünetben nevezik ki az új vezetőedzőt.


Eto'o csókolja homlokon az új főnököt, a világbajnok Roberto Carlost
Fotó: fc-anji.ru

Mourinho már visszautasította

A milliárdos tulajdonos nagy nevekben gondolkozik, megkörnyékezte már José Mourinhót is, aki visszautasította a lehetőséget, majd felvetődött az angol válogatott kispadján egyensúlyozó, a helyi médiatámadások brutális kereszttűzbe került Fabio Capello is, illetve legújabban már a holland Guus Hiddink neve is a kalapba került. Utóbbi szakember előnyére válhat, hogy ismeri az orosz viszonyokat, hiszen dolgozott a válogatott szövetségi kapitányaként. Igaz, Mahacskalában még őt is érhet meglepetés… Az Anzsi hetedik a bajnokságban, hátránya 11 pont a listavezető szentpétervári Zenit mögött. A csapat vasárnap Moszkvában játszik az egy hellyel előtte álló Lokomotívval. A kulccsontját tört Dzsudzsák Balázs lábadozik, de már könnyített edzéseken erősíthet.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén
  • Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról
  • Vasárnap búcsúzik Dzsudzsák Balázs

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.