Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-17 15:00:00

A hipermarket hárít, a szülők perre készülnek

Csecsemőbaleset a Tescóban: mossák kezeiket?

Perre készül az a család, akinek nyolc hónapos gyermeke szenvedett súlyos balesetet a budaörsi Tescóban.

Be akarja perelni a Tescót az a család, akinek nyolc hónapos gyermeke szenvedett súlyos balesetet tavaly a budaörsi Tesco áruházban. A balesetet egy hibás bevásárlókocsi okozta, melynek következtében egy 8 hónapos csecsemő 3,5 centiméteres koponyatörést és kulcscsönttörést szenvedett- írja a pénteki Magyar Nemzet. A Tesco időhúzással akar kibújni a felelősség alól, emiatt a fogyasztóvédelem megbüntette a hipermarketet.
 

Hiányzó kerék okozott balesetet

A baleset akkor történt, amikor az anya éppen fizetett a pénztárnál, az apa pedig pakolta az árut a bevásárlókocsiba. A súlytól felborult kocsiról kiderült, hogy hiányzik a jobb első kereke, amelyet nagy valószínűséggel bevásárlás közben hagytak el a szülők. Állításuk szerint a vásárlás kezdetén mind a négy kereke megvolt a bevásárlókocsinak, gyermek pedig már stabilan ült- ezért ültették a kocsi arra kijelölt részére. Az áruházi dolgozók is látták a szerencsétlen balesetet, valamint azt is elmondták: nem ez volt az első eset.

A kis Mátét a Heim Pál kórházban látták el, ahol egy hányos- hasmenős vírust is elkapott, infúzióra kellett kötni. A kisfiú felépülése után a szülők, ügyvédjükön keresztül megkeresték a Tescót, hogy rendezzék kárigényüket. Az áruház nem reagált a megkeresésre, ezért a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség 2011 márciusában százezer forintra büntette. Az üzletlánc erre reagálva bekérte a kisfiú orvosi leleteit, majd közölték: egy 8 hónapos gyermek nem képes stabilan ülni a bevásárlókocsiban. A szülők elmondták: olyan kocsit kerestek, amelybe biztonsággal fektethetik a kis Mátét, de olyat nem találtak. A hagyományos bevásárlókocsikon pedig az áll, hogy gyermek szállítására alkalmasak, így rendeltetésszerűen használták. Hozzátették: nem a stabilan ülés a lényeg, hanem az, hogy a bevásárlókocsi hiányzó kerek miatt felborult, így sérült meg a baba. A cég továbbra is kitart álláspontja mellett, állításuk szerint a szülőknek is oda kellett volna figyelni.- írja a pénteki Magyar Nemzet.
 

A felelősség egyértelmű

A család amellett kardoskodik, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset Magyarországon. Elmondták: mélységesen felháborítja őket a Tesco hozzááláása, ezért fordultak a fogyasztóvédelemhez és tervezik, hogy ismeretlen tettes ellen indítanak eljárást foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

A Magyar Nemzet által megszólaltatott jogi szakértő elmondta: a gyermekülés és a gyermek kora nincs összefüggésben a balesettel, hiszen a hibás bevásárlókocsi volt mindennek az okozója.  Jeles Judit hozzátette: a kocsi a Tescohoz tartozik, amiért a cégnek kell vállalni a felelősséget.

A napilap a Tescót is megkereste, de arra hivatkozva, hogy még zajlanak az egyeztetések nem kívántak nyilatkozni az ügyről.

 

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Multifigyelő
  • Beszél a volt alkalmazott: „ilyen az élet a Tesco-nál”
  • Rabszolgamunka: borzalmas körülmények közt készül az iPhone
  • Malév: jöhet a csőd?
  • Van, ahol már a Húsvétra készülnek
  • Az Auchan kebelezi be a Corát
  • A nagyobb pártok engednek teret a multiknak?
  • Kicsi, savanyú, de a miénk: kínai-magyar citromsavgyár
  • Mindennapi angol tartóskenyerünk
  • Háromszázmilliós bírság a Tescónak
  • Botrány: így vernek át bennünket a multik

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.