Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-27 07:00:00

Marinko Kelecsevicset 26. születésnapján helyezték örök nyugalomra

Miért halt meg az egykori Fradi-játékos?

Július 23-án, szombaton motorbalesetben életét vesztette Marinko Kelecsevics, a DKSE és az FTC bosnyák válogatott kézilabdázója. A tragédia részleteiről az egykori csapatárs és jó barát, Szrdjan Djordjevics beszélt.

Marinko Kelecsevics 1985. július 26-án született a főleg szerbek lakta nyugat-boszniai Drvarban, családja a délszláv háború után költözött Belgrádba, ahonnan 2007-ben – még szerb állampolgárként – került Debrecenbe, ám a bosnyák szövetség vezetői is láttak benne fantáziát, így 2010-ben Bosznia-Hercegovina válogatottjában is bemutatkozott.

A mindig mosolygós kézilabdázó 22 évesen szerződött Magyarországra, az azóta megszűnt DKSE szerződtette. – Tudtuk, hogy nagy kincsre leltünk, így szinte azonnal meg is egyeztünk, amikor először találkoztunk Nagykanizsán – mondta Gilányi József, a debreceni klub akkori szakosztályvezetője. A sportvezető azt is hozzátette, hogy tehetséges és emberi értékeit tekintve is értékes sportolót szerződtettek, aki a cívisvárosban töltött évek alatt vált elismert játékossá.


A Bajnokok Ligájában már nem mutatkozhatott be

– Amikor klubunknál a 2010-es év elején csökkenteni kellett a költségeket, elengedtük légiósainkat, így került Kele a Fradihoz, ahol még inkább kiteljesedett klasszisa, nem véletlen, hogy a nyáron a stabil BL-szereplő Celje szerződtette – magyarázta Gilányi József. A fővárosi zöld-fehéreknél eltöltött másfél év valóban meghozta Marinko Kelecsevicsnek az áttörést: a 2010/11-es szezonban harmadik lett az NB I-es góllövőlistán, a Fradi pedig vezérletével bronzérmet szerzett a bajnokságban. Az átlövő kinőtte a népligeti klubot, a legjobb korba érve, 26 évesen szerződtette a szlovén sztárcsapat, a Celje. Sajnos új együttesében már nem mutatkozhatott be…


Végzetes utolsó út

A jelenleg Izraelben légióskodó, ám szabadságát Szerbiában töltő kapus, Szrdjan Djordjevics elmesélte, hogy Kelecsevics már mindent elintézett Belgrádban, július 24-én indult volna új állomáshelyére, Celjébe. Motorját is eladta, éppen a vevővel találkozott volna azon az elátkozott szombat estén. – Nehezen vált meg a szeretett járműtől, azt kérte, hogy hadd menjen még egy kört vele. A Belgrád melletti autópályán indult el, ám hiába várták – eleveníti fel a tragédia részleteit Djordjevics. − Sokkolt, ami a barátommal történt, még mindig nem találom a szavakat.” A könnyeivel küszködő jó barát Debrecenben játszott együtt Kelecseviccsel, ott kötöttek (sajnos rövid) életre szóló barátságot.


Végső búcsú a születésnapon

Háromnegyed óra elteltével a vevő már komolyan aggódott, elkezdett telefonálgatni, s hamarosan megtudta, hogy Kelecsevics egy lehajtónál megcsúszott az esőtől csúszós aszfalton, elvesztette uralmát a motor felett, s hatalmasat bukott, esélye sem volt a túlélésre. A hír nem csak Szerbiában és Boszniában sokkolta a sportágért rajongókat. A Kőbányai úti Fradi-csarnokban az egykori csapattársak és a szurkolók gyertyát gyújtottak az emlékére, s a debreceni barátokat is megrázta a hír; mindkét csapat kézilabdázói ott voltak a belgrádi temetésen. Marinko Kelecsevicset 2011. július 26-án helyezték örök nyugalomra. Aznap lett volna 26 éves…


M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.