Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-20 19:30:00

„Semmi nem indokolja egyetlen egyesület ilyen mértékű dominanciáját”

Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros

A Ferencváros a női kézilabda-válogatott bojkottját is megfontolja, amennyiben a leváltott Konkoly Csaba helyére a nemzeti csapat norvég szövetségi kapitányát, Karl Erik Böhmöt nevezik ki a Győri ETO élére.

Lapunk több cikkben foglalkozott a kor legjobb magyar női kézilabda csapatánál történtekkel: az itthon egyeduralkodó Győri ETO vezetése ugyanis leváltotta Konkoly Csaba vezetőedzőt, és a helyére a sportági pletykák szerint a női válogatott norvég szövetségi kapitányát, a nyitóképünkön látható Karl Erik Böhmöt nézte ki. Csakhogy ez nem tetszik mindenkinek. Az FTC női kézilabda-szakosztálya közleményben tiltakozott a „szakágában aggályosnak tartott” tendenciák miatt: amint a zöldek elnöksége írta, a kommünikét azért csak vasárnap hozták nyilvánosságra saját honlapjukon, mert „a legcsekélyebb zavart sem szerettük volna kelteni a női válogatott romániai nemzetközi tornája előtt, illetve során”.


Nem a Győr ellen, a magyar kézilabdáért emeltek szót

A szakosztályvezetés leszögezte, messzemenően egyetértett Vetési Ivánnal, az MKSZ elnökével, amikor a női válogatott élére a kluboktól független, főállású szövetségi kapitányt nevezett ki. A norvég Karl Erik Böhn megbízását részben azért támogatta a Fradi, mert a menedzsment meggyőződése szerint a feladat nagysága és rangja, a női szakág utóbbi időben ingataggá vált helyzete egyaránt a döntés mellett szólt. Csakhogy a Ferencváros elfogadhatatlannak tartaná, ha Böhn kapitányi munkája mellett egyúttal klubedzői feladatot is vállalna, különösen, ha ez a válogatottba játékosokat adó klubok megkérdezése nélkül történne meg. „Ezen álláspontunk természetesen nem a Győri Audi ETO KC ellen szól, őszintén kívánjuk az ETO-nak, hogy nyerje meg a Bajnokok Ligáját, hiszen ez a magyar kézilabdázás sikere és érdeke is lenne” – szólt a közlemény.


Böhm kinevezése esetén lemondhatják a válogatottságot

Ellenérvként ugyan fel lehetne hozni, hogy a férfiválogatottat és az MKB Veszprémet is ugyanaz a szakember, Mocsai Lajos irányítja, csakhogy ő előbb volt klubedző, és utána lett kapitány, ami a Fradi értelmezése szerint döntő különbség. „Reméljük, minden érintett mérlegeli és elfogadja érveinket, és ebben az esetben nem kényszerülünk abba a roppant sajnálatos helyzetbe, hogy mérlegelnünk kelljen a ferencvárosi játékosok válogatottbeli szerepvállalásának lehetőségeit” – lebegtette meg a bojkott lehetőségét a népligeti vezetés. A Fradiban aggályosnak tartják, hogy amennyiben Böhn lenne a Győri Audi ETO KC vezető edzője, akkor vele együtt mind a három, világversenyeken induló korosztályt győri kötődésű szakember vezetné, hiszen az elmúlt héten a két utánpótlás szövetségi kapitány személyében szintén ehhez a klubhoz tartozó szakembereket neveztek ki. A problémát az okozza, hogy a Fradi szerint a kinevezéseket semelyik esetben sem előzte meg komoly szakmai konzultáció, az utánpótlás klubok vezetőségét és a ligát sem avatták be az előzményekbe.


Elfogadhatatlan lenne ilyen mértékű győri dominancia

„Magyarországon országos népszerűségű és elterjedtségű a sportág, eredményeket és tehetségeket mindenütt találni, így semmilyen körülmény nem indokolja egyetlen egyesület ilyen mértékű dominanciáját, már-már kizárólagosságát. Amennyiben az előző két pontban megfogalmazott aggályaink ellenére megvalósulhatnak a Győri Audi ETO KC elképzelései, akkor a továbbiakban egy ilyen mértékű egyoldalú dominanciához nem tudunk díszletként szolgálni a nemzeti utánpótláscsapatok edzőit tekintve” – fogalmazott az FTC női kézilabda szakosztálya a közleményben. Az írás egyúttal leszögezte: nem valaki ellen, és nem is kizárólag a Ferencváros, hanem a magyar kézilabda érdekében fogalmazták meg kifogásaikat.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?
  • Fradi, Loki, Puskás: lecsillapodott a stadionépítési láz?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.