Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-17 06:00:00

Bizarr variáció lenne, ha végül az ősi riválisnál, Újpesten kötne ki a csapat

Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

A tervek szerint 2012 őszén kezdik az Üllői úti stadion bontását, és 2014 tavaszára kész lesz az új aréna. De az építkezés alatt hol játssza hazai meccseit a Fradi?

Az átépítés koncepcióját előterjesztő kormánybiztos, Fürjes Balázs már sok mindent elárult az új arénáról: tizenkét milliárd forintból épül fel, de nem a jelenlegi helyén, az építményt eltolják a Gyáli út felé. Amikor a – tervek szerint – 22 ezer férőhelyes stadiont átadják, méltó otthonra lel Magyarország legnépszerűbb futballcsapata. De hol rendezik hazai meccseiket a zöld-fehérek az építkezés ideje alatt?


Már játszottak albérletben

Korábban is előfordult, hogy a Fradi hosszú évekre albérletbe kényszerült. Az 1911-ben átadott első Üllői úti stadion lelátói ugyanis 1947-ben, egy magyar–osztrák válogatott meccsen leszakadtak, ezután a pálya „csökkentett üzemmódban” működött. Aztán a Népstadion átadása után hamarosan az FTC is költözött: 1957. március 17-én a SZEAC-ot még az Üllői úton fogadta a csapat, két héttel később a Salgótarján ellen viszont már a Népstadionban lépett pályára a zöld-fehér gárda, és hosszú ideig ott játszott. Az Üllői úti létesítmény bontását 1971-ben kezdték el, s 1974. május 19-én adták át az új stadiont, amely – kisebb, főleg a 1995/96-os BL-szereplés miatti változtatásokkal – jelenleg is üzemel. Bő fél évszázaddal ezelőtt tehát volt hová költöznie az FTC-nek, manapság azonban nincs megfelelő albérlet.


Fradi-pálya a Megyeri úton? Viccnek rossz, de felvetésnek is bizarr!

Tudniillik az időközben Puskás Ferenc-stadionra keresztelt Népstadiont szintén bontani fogják ebben az időben, más fővárosi létesítmény pedig szóba sem jöhet. Képzeljék csak el, milyen lenne, ha a Fradi mondjuk a Megyeri úton játszaná le hazai meccseit? Még viccnek is rossz!


Szép kilátások: jövőre ezen a tizenhatoson már markológépek ólálkodnak
Fotó: MTI

De a kispesti Bozsik-stadion sem lenne ideális otthon – még ideiglenesen sem – a Fradinak. A Fáy utcai és a Hungária körúti stadionok romokban vannak, aligha hihető, hogy megfelelne a csapat és a szurkolótábor igényeinek. Jelenleg a többi budapesti stadion egyike sem jelenthet megoldást.


A Fradiban egyelőre nem foglalkoznak a témával

A Facebook- és média-megjelenéseit feltűnően ritkító Kubatov Gábor stadionügyben több mint egy hónapja hallgat. Erről a témáról kizárólag a kormánybiztos nyilatkozik, ergo az Üllői úti vezetés ezt a témát egy az egyben Fürjes Balázs térfelére tolta. Alighanem azért, mert a tervezett stadion nem a Fradi pénzéből, hanem kizárólag állami forrásból épülne fel. Ráadásul az MLSZ a következő bajnokságra alapvető változtatásokat szeretne elérni az NB I-es stadionokban, a beléptetőrendszer reformja és a szurkolói kártya bevezetése mellett új előírások sokaságát teszi kötelezővé. Azt, hogy jövő júniusban vajon melyik stadion fog megfelelni az új hitelesítési eljáráson, nem tudni, ezért a „Hol játszik a Fradi a stadionépítés alatt?” kezdetű kérdéssel pillanatnyilag semmilyen szinten nem foglalkoznak az Üllői úton. Ettől még a kérdés jogos: tényleg, hol játszik a Fradi a stadionépítés alatt?

 

M. B. – S. V. A.
Nyitókép:
MTI/Kovács Tamás

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Fradi, Loki, Puskás: lecsillapodott a stadionépítési láz?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.