Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-22 11:20:00

A klub cáfolja a fegyverekről, drogról szóló norvég híreket

Megmenekült Európa a Fradi-szurkolóktól

Búcsúzott a Ferencváros az Európa-liga selejtezőjének második körében, így fellélegezhet Európa: nem kell tartani a zöld-fehérek újfent botrányt okozó szurkolóitól.

Az elmúlt évtizedekben nem véletlenül szorult össze a gyomor, ha a Fradi indult valamelyik európai kupában. Bécs 1989-es, majd Koppenhága 1990-es feldúlása pályabetiltást ért, majd az 1995-ös Bajnokok Ligája csoportkörbe jutás után a fekete bőrű játékosokat hangos huhogással gúnyoló kórus hozott szégyent az országra. Míg az államalapítás előtti időszakban a magyarok nyilaitól szerették volna megóvni magukat a nyugati kultúrák, manapság a magyarok (pontosabban a Ferencváros) szurkolóitól tartanak. Hogy nem alaptalanul, arra jó példa a két évvel ezelőtti eset, amikor a Hertha elleni, Üllői úti gálamérkőzés keretében vertek véresre német nőket és nyugdíjasokat a zöld-fehérek hívei.


Lopás, rendőrség, drog, cáfolat

Nem csoda, hogy aggódva engedtük el Norvégiába a Fradi-drukkereket, kísértett a 21 évvel ezelőtti, koppenhágai túra. Sajnos hozták a papírformát a fradisták, hiszen már a mérkőzés előtt megvolt a balhé, amely rossz fényt vetett az országra. Egy ruházati boltba tért be a busszal érkező fradisták egy népesebb csoportja, s távozásuk után néhány értékes kabát hiányzott a polcokról. A járművet átvizsgálták a rendőrök, és norvég sajtóhírek szerint némi drogot és tiltott pirotechnikai eszközt is találtak, nem beszélve az ütő és szúró szerszámokról, amelyek nyilván egy focimeccs elengedhetetlen kellékei. A Fradi később norvég rendőrségi forrásokra támaszkodva hivatalos közleményben cáfolta a drogról, fegyverekről szóló híreket. A tetteseknek is szerencséjük volt, a norvég rendőrök ezek után útjukra engedték őket.


Vezetésről elbukott hosszabbítás

A Fradi a hazai 2-1-es győzelem után idegenben sokáig vezetett az Aalesund otthonában, ám az északiak fordítottak, 2-1-re vezettek 90 perc után, azaz következhetett a hosszabbítás. A ráadás utolsó másodperceiben az aalesundi Post megszerezte csapatának a továbbjutás érő gólt (képünkön a döntő pillanat), megmentve ezzel Európát a zöld-fehér tábor további látogatásaitól. Az Aalesund a svéd Elfsborggal találkozik a következő körben, s talán nem meglepő, ha arrafelé hálásak Postnak.


Prukner szerint 70 percig nem tudtak mit kezdeni velük

Prukner László edző a klub honlapján értékelte a meccset: – Úgy estünk ki, hogy ellenfelünk 70 percig nem tudott velünk semmit sem kezdeni. Az első félidőben végig fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, és utána sem találták az ellenszert. A szerencsétlen tizenegyes után a norvégok viszont vérszemet kaptak, de továbbra is ugyanazt játszották, a felívelt labdák után próbálták kihasználni magassági fölényüket. Sajnos a játékvezető is túl szigorú volt velünk szemben, így több labdát ívelhettek a kapunk elé, mint ami jogos lett volna. A kapott góljaink egyéni hibákból, fegyelmezetlenségekből adódtak, ráadásul a lehető legrosszabb időpontokban kaptuk ezeket.

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.