Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-03-16 17:00:00

A tengerentúlra készül a profi ökölvívó-világbajnok

Kivel harcol Amerikában Erdei Zsolt?

Befejezte három hetes ausztriai edzőtáborát minden idők legeredményesebb magyar profi ökölvívója, Erdei Zsolt. Ami biztos: megint Amerikában bokszol, de hogy kivel, azt csak a napokban jelentik be hivatalosan.

Egyelőre nem publikus, hogy ki ellen folytatja páratlanul eredményes profi ökölvívó-pályafutását Erdei Zsolt, de a napokban befejezett gyilkos ausztriai edzőtábor sejteti: a sportoló a felkészülés utolsó stádiumánál, a finomhangolásnál tart. Annyi biztos, hogy a gyerekkora óta Madár becenévvel illetett Erdei megint Amerikában húz kesztyűt. A beígért három tengerentúli összecsapásból a második következik, az elsőt egyhangú pontozással hozta az új menedzser, Lou DiBella szárnyai alatt pallérozódó Zsolt. A magyar klasszis a kenyai Samson Onyangot verte tavalyi debütálásakor.

 

A legjobban a szaunázást élvezte, a családja nagyon hiányzott                                         Fotó: rtlklub.hu

Következő ellenfele egyelőre nem ismert, de a súlycsoport két legnagyobb ásza kizárható, mivel Bernard Hopkins és Jean Pascal épp egymás ellen lép szorítóba. Madár ettől függetlenül három hétig az ausztriai Tirolban gyűrte magát következő fellépésére. „Élveztem az edzőtábort, és bár néha fáradtnak éreztem magam, nagyon motivált voltam. A reggeli futások alatt a környező hegyek csodás látványa üdítően hatott rám. A hotel elképesztő, minden adott volt a nyugodt felkészüléshez. Ráadásul feleségemet, Arabellát is itt ismertem meg 2003-ban, így érzelmileg is kötődtem a hotelhez” − meséli Zsolt a saját honlapján. A sportoló szerint Fritz Sdunek edzővel az első pillanattól nagyon jól megértették egymást, a napirendben mindig ő volt az első, aztán a mester Vitalij Klicskóval folytatta a felkészülést. Úgy érzi, formába lendült, és a súlya is ideális a versenyhez.

Nem hivatalos információk szerint áprilisban Amerika következik

A profi világbajnok egyébként Going városában a Stanglwirt Bio-Hotelben készült. Edzésprogramja igen összetett volt: a reggeli futás után erőnléti felkészülés, súlyzós edzés, iskolázás következett. Zsolt ezután sétával, a szálloda wellness részlegében különleges szaunaszertartásokkal és olvasással lazított.

„A családom viszont rendkívül hiányzott, nehezen viseltem távollétüket, ezért óriási örömöt szereztek, amikor meglátogattak. Hamarosan kiderül, mit hoz a jövő. Még nincs konkrétum a következő meccsemet illetően, de a menedzserem és a promóterem szerint napok kérdése, hogy kiderüljön a következő ellenfél” – fogalmazott Erdei Zsolt. Nem hivatalos, de meghízható információink szerint a helyszín és az időpont már megvan: Madár következő meccse április 16-án, a Kentucky állambeli Mashantucketben esedékes gála egyik attrakciója lesz.

– Mindennapi.hu –
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
  • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
  • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
  • Korda György és Balázs Klári
  • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
  • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
  • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
  • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
  • Petőfi halálát el kell felejteni?
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.