Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-03 06:00:00

Atlantic Cityben vívja újabb sorsdöntő meccsét a profi világbajnok

Erdei Zsoltnak édes a bűnözés

Pályafutása harmadik egyesült államokbeli meccsén magyar idő szerint vasárnap hajnalban lép a kötelek közé Erdei Zsolt: a profi világbajnok Atlantic Cityben bokszol.

Az eddigi 32 profi meccsén veretlen, 37 éves Madár legutóbb tavaly novemberben lépett ringbe, s Atlantic Cityben pontozással verte a kenyai Samson Onyangót. Zsolt hetek óta a helyszínen készül.


Felkészülés közben szülinap

Az edzések monotóniáját a körülötte dolgozó team igyekszik megtörni, a héten ajándékokkal lepte meg a születésnapját ünneplő világbajnokot: Madár választott szakmájára utalva egy Rocky-indulót játszó képeslapot és kedvenc autómárkájára emlékeztetve egy 2010 Camaro autómodellt kapott a menedzsmenttől. A leghúzósabb meglepetés persze ezeknél sokkal prózaibb volt, ám Zsolt mégis ujjongott a gyümölcstorta láttán: az extrém hosszú, húszhetes felkészülés 19. hetében jutott először édességhez bajnokunk, úgyhogy a „bűnözést” kivételesen édesnek érezhette. S miután a Heaven Street Seven együttes kiderítette, hogy a magyar bokszoló különösképp kedveli zenéjét, egy dedikált válogatásalbumot küldött a bajnoknak.


Szép küzdelemben kell nyernie

A magyar idő szerint vasárnap hajnalban esedékes meccs Erdeinek elvileg nem okozhat nehézséget. A tét mégis nagy. Zsolt menedzserével, Lou DiBellával három amerikai meccsre szerződött: ebből már egyet megnyert, tavaly novemberben szintén Atlantic Cityben pontozással verte a kenyai Samson Onyangót. A promóter szerint két győztelem után Madár a korábbinál sokkal komolyabb ellenfelet is kaphat, ami megalapozhatja tengerentúli karrierjét.Egy vereség viszont már azelőtt derékba törné, mielőtt igazán elindult volna. Ezért nemcsak nyernie, de szép küzdelemben kell nyernie Zsoltnak! DiBella szerint ez elengedhetetlen, de még mindig nem elégséges feltétel egy későbbi nagyágyú (mondjuk a Bernard Hopkins) elleni partihoz.

Boldog szülinapos: a stáb meglepte a bajnokot
Fotó: Erdei Menedzsment

Madár meccsét tíz menetre tervezték (persze kiütés esetén előbb is befejeződhet), ám az itthon kiemelt figyelmet élvező összecsapás csak egy lesz az esti programban. A Showtime csatorna által közvetített Super Six gála elődöntőjének, azaz a Carl Froch brit WBC-világbajnok és az amerikai Glen Johnson mérkőzésének felvezető párharca lesz az Erdei−Mitchell-csörte.


Az ellenfélről

Az amerikai Byron Mitchell Zsolttal egyidős, 37 éves, 1996-ban kezdte profi karrierjét, és először 1999 júniusában szerezte meg a Bokszvilágszövetség (WBA) nagyközépsúlyú vb-címét. Egy éven belül ugyan elvesztette az övet, 2001 márciusában azonban ismét ő lett a WBA bajnoka, s címét 2003 márciusáig megőrizte. Mitchell az utóbbi időben nem ért el igazán kiugró eredményt, legutóbbi két találkozóját technikai KO-val veszítette el. A gálát vasárnap hajnali 3 órától élőben közvetíti a SportM. „Megkezdődött az utolsó napok nagyon koncentrált munkája, s ebben a fizikai mellett a mentális felkészülés is kiemelt helyen szerepel” – osztotta meg honlapján az utolsó napok programját Madár. A cél: Amerika meghódítása!

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
  • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
  • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
  • Korda György és Balázs Klári
  • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
  • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
  • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
  • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
  • Petőfi halálát el kell felejteni?
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.