Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-15 06:00:00

Sablonos érvelés, konkrétumokat nélkülöző vádaskodás az Üllői úton

A ferencvárosi Abdi kirúgásának igazi oka

Pofozkodás Oláh Lóránttal, sportszerűtlen életmód, alá nem írt szerződésmódosítás. Ezekre hivatkozva rúgta ki a Ferencváros egyik legjobbját, Liban Abdit.

Magatartási problémákra hivatkozva két játékosától is megszabadult a Ferencváros az előző héten: a brazil Andrezinhót és norvég-szomáliai Liban Abdit is kirúgta a keretből. Az érvelés azonban túl általános, a klub a kirúgás óta sem konkretizálta vádjait. A játékosok értetlenül állnak a döntés előtt, ráadásul információink szerint Abdi esetében másról is szó volt. Kezdjük az EKHO-s fizetés miatt megváltoztatott szerződéssel. A norvég-szomáliai kettős állampolgárságú labdarúgó valószínűleg nem sokat tud az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról. Amikor módosítani akarták a szerződését, annyit vett észre, hogy hiába szól a tavaly aláírt megállapodás 2012-ig, most egy másik papírt akarnak vele aláíratni


Plusz egy év?

Ilyen helyzetben a légiósok általában gyanakvóak, aki tárgyalt már külföldi sportolóval, az pontosan tudja, mennyire félnek minden egyes apró kitételtől, s milyen makacsul ragaszkodnak – egyébként joggal – a hiteles fordításhoz. Ráadásul Abdi szerint volt egy kis trükk is a dologban, hiszen – legalábbis ő úgy értelmezte – egy évvel meg akarták toldani a szerződés időtartamát. A légiós nem elutasította a kontraktus szignálását, csak meg akarta beszélni a részleteket a vezetőkkel, erre azonban nem kapott lehetőséget, pályán, pontosabban klubon kívülre került. Arra azonban számíthatnak az Üllői úton, hogy a még egy évig érvényes szerződés miatt fizetniük kell a labdarúgónak.


Tisztázták a nézeteltérést

A másik fő érv Oláh Lóránt megütése volt. A pofon valóban elcsattant, ezt Abdi sem tagadja, ám a balhét nem a légiós kezdte. A két focista már a pályán összeszólalkozott a Pécs elleni bajnokin, majd a meccs után némi üvöltözést követően Oláh megrángatta Abdit, aki ezután ütött. A nézeteltérést később a csapat nyilvánossága előtt tisztázták a felek, ezért is volt furcsa, hogy három nappal az eset után erre (is) hivatkozva tették ki Abdit a keretből.

A harmadik érv a felénk talán legkedveltebb: a játékos nem élt sportszerű életet, éjszakázott. Ez így nagyon szépen hangzik, csak éppen édeskevés. Mikor és hol bulizott a játékos, s ezzel milyen formában szegte meg a csapat házirendjét? A „sportszerűtlenül élt” kitétel túl sablonos abban az országban, ahol „az alkoholista az, aki annyit iszik, mint mi, csak nem szeretjük”. Ráadásul akad némi hab is tortára, a hírek szerint ugyanis Abdinak kéthavi járandóságával tartozik a Fradi…

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.