Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2012-01-29 13:59:00

Veszprémben a koncentráció meghaladta az egészségügyi határértéket.

Szálló por, szmogriadó: mi történik Magyarország légterében?

Romlik Miskolc fölött a levegő minősége, emiatt hatályba lépett a szmogriadó tájékoztatási fokozata. Veszélyesen megnőtt a Veszprém megyei nagyvárosok levegőjének szállópor-tartalma is.

A szálló por koncentrációja Miskolcon túllépte a tájékoztatási küszöbértéket a január 28-án mért adatok szerint, a légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében a polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőség szerint ne tüzeljenek szénnel, fával, kerüljék a porképződéssel járó tevékenységeket. Az avar és a kerti hulladékok égetése pedig tilos. A meteorológiai előrejelzések szerint az elkövetkező napokban nem várható a levegőminőségének a javulása.

 

Jelentősen megnőtt a Veszprém megyei nagyvárosok levegőjének szállópor-tartalma is, közölte Nagy Attila az MTI-vel. A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség levegőtisztaság-védelmi laboratóriumának vezetője elmondta: péntek óta egyre szennyezettebb a városok levegője, ami elsősorban a hideg időjárásnak köszönhető: ilyenkor többen fűtenek fosszilis alapanyagokkal.Hozzátette: az időjárás kedvez a talaj közeli inverziónak, aminek következtében a szennyezőanyagok feldúsulnak a levegőben, ráadásul a légmozgás is gyenge.

A felügyelőség mérőműszerei szerint Ajkán a levegő szállópor-tartalma csaknem elérte a riasztási, Várpalotán meghaladta a tájékoztatási, Veszprémben pedig az egészségügyi határértéket.


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Környezet, védelem
  • A médiafogyasztás káros az egészségre
  • Szappannal mossák a tengert
  • Sárkány éve: szeméttömeg és szelleműzés

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.