Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-23 06:00:00

Egyedül a Paks továbbjutásával lehet takarózni a totális leégés után

Nem létezik magyar foci Európában

Bár még csak júliust írunk, az európai kupákban érdekelt négy magyar csapat közül mindössze egy várhatja a folytatást. Egyre világosabban látszanak a problémák.

Csányi Sándor MLSZ-elnök jó gazdaként töretlen optimizmussal hisz a magyar futball feltámadásában. Nyilatkozataiból szemezgetve: „A foci fejlődése beindult a Bozsik-program alakulásával”; „Nyilván nem mondom, hogy a BL elődöntője is pont ugyanilyen, de ezen a szinten jó futballt láttunk”; „Már tavaly is voltak színvonalas meccsek”… Ám a tények ezt a derűlátást nem igazolják. Az európai kupameccseken egyetlen kivételtől eltekintve elbuktak a magyar csapatok. A norvég bajnokság nyolcadik helyén álló Aalesund a nyáron alaposan megerősödhetett, megoldhatatlan feladatot jelentve az itthon a bajnoki címre is esélyesnek tartott Ferencvárosnak. A Magyar Kupa-győztes Kecskemétet a kazah harmadik, az Aktobe verte ki, a honi kirakatklubot, a Videotont pedig a szupercsapatnak erős túlzással sem nevezhető Sturm Graz búcsúztatta.


„Nem mindig a jobb csapat jut tovább”

Kifogások persze mindig vannak, külön érdekesség, hogy az alig néhány hete hazánkban tartózkodó Paulo Sousa máris felvette a magyar edzői rutint: nyilatkozataiban rendre remeknek minősíti csapata játékát, s külső körülményekben keresi a kudarc okait. „Nem mindig a jobb csapat jut tovább” – mondta a tanítványai produkcióját dicsérő portugál szakember a Videoton búcsúja után, s ez a mondat bármelyik magyar kollégájának is a dicsőségére vált volna…


Nem bírják a kiélezett szituációkat

Legfeljebb szépségtapasz, hogy az Európa-liga első selejtezőkörében (tehát az előző kanyarban) azért pontokat is gyűjtögettek a csapatok, a Fradi és a Paks is kettős sikerrel lépett tovább, így a szokásos kvalifikációbeli pontszámot (amit az előző években a DVSC egymaga szállított) megszerezték. Pillanatnyilag hét győzelem és három döntetlen a magyar klubok mérlege, amit már csak az egyedül állva maradt paksi alakulat gyarapíthat. A lényeg egyértelműen látható: a kiélezett helyzetekben rendre a riválisok kerekedtek felül, még ha nüanszokkal is.


Csak a Paks, de az meg minek?

A Paks a skót Hearts ellen folytatja, s a szigetországi együttes semmivel sem erősebb a most búcsúztatott norvég Tromsönél, azaz adott a lehetőség egy újabb győzelemre. A Paks külön sziget a magyar fociban, nem foglalkoztat idegenlégiósokat, kizárólag hazai játékosokkal operál. A várost azonban nem hozza lázba a csapat, egyelőre az új, 1200 férőhelyes lelátó sem telik meg meccseiken.

Ez történt
Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Videoton
–Sturm Graz 3-2 (továbbjutott a Graz 4-3-mal)

Európa-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Aalesund (norvég)–Ferencváros 3-1 (összesítés: 4-3)
Aktobe (kazah)–Kecskemét 0-0 (összesítés: 1-1, továbbjutott az Aktobe, idegenben lőtt góllal)
Tromsö (norvég)–Paks 0-3 (összesítés: 4-1 a Paksnak)

 

 

 

 

 

 

 

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.