Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-24 12:00:00

Paraguay győztes meccs nélkül jutott a Copa America fináléjába

Minden idők legszerencsésebb focicsapata

A labdarúgás történetében még egyetlen válogatott sem jutott úgy döntőbe egy nagy tornán, hogy nem nyert mérkőzést. A 2011-es Copa Americán Paraguaynak sikerült!

A cím akár minden idők leggusztustalanabb futballt játszó csapata is lehetett volna, hiszen amit a paraguayi válogatott az idei Copán művel(t), az minden, csak nem szép futball. A csoportkörben még csak-csak elment a produkciójuk, hiszen a brazilok elleni 3-3-as, vagy a Venezulea elleni 2-2-es döntetlen egészen élvezhető meccsen alakult ki, igaz, Ecuador ellen már itt is megvillantottak valamit az antifutball tudományából.


A legfurcsább 11-es párbaj

A 12 csapatos Copa Americán a három négytagú csoportból csak a legrosszabb esik ki, s Paraquay mázli sorozata már itt elkezdődött, hiszen csak jobb gólkülönbségével előzte meg a Costa Ricát. Ezután a dél-amerikai kontinenstorna furcsa lebonyolítási szisztémájának köszönhetően újra a korábbi csoportellenfél brazilokkal kerültek össze, s hoztak össze 120 percnyi játék után egy gólnélküli döntetlent. S következhetett La Platában a focihistória legfurcsább tizenegyes-párbaja. A rettenetes talajú pályára panaszkodó brazil rúgók támaszkodó lába alól rendre kicsúszott egy gyeptégla, így négy kísérletből egy gól sem szereztek! Paraguayi részről Estigarribia és Riveros betalált, így Brazília búcsúzott.


A kapufa is velük volt

Ha már az elődöntőig eljutottak nyert meccs nélkül, itt sem szakították meg sorozatukat. Újfent egy korábbi csoportbéli riválissal feszültek egymásnak, s Venezula ellen is 0-0 után kezdődhetett az idegek harca, ebben a műfajban pedig Paraguay volt a jobb. Vagy inkább szerencsésebb, hiszen ha hozzávesszük, hogy a meccsen háromszor is a kapufa mentette meg a későbbi döntőst a biztos góltól, akkor nyugodtam kijelenthetjük, újfent óriási mázlija volt Gerardo Martino tanítványainak.


Haedo Valdez tör kapura Venezula ellen

Szimpátia-indexüket tovább ronthatja, hogy a továbbjutás kiharcolása után provokálták az ellenfelet, így nem maradhatott el a Copa America természetes velejárója, a tömegverekedés. S ugyancsak dél-amerikai szokás szerint a bunyó résztvevői pályára léphetnek a fináléban.


Bevonulhatnak a futballtörténelembe

Bár amit a Paraguay válogatottja a Copán művelt, azzal okkal haragította magára a futballvilág jóérzésű részét, a ma esti, Uruguay elleni fináléban a rendező Argentína semleges szurkolói valószínűleg nekik szurkolnak majd. Egyrészt az argentin szakvezető, Gerardo Martino miatt, hiszen így mégis lesz hazai résztvevője a Buenos Aires-i aranycsatának. Másrészt Uruguay az argentinok ősi riválisa, ráadásul a helyiek a brazilok megleckéztetése miatt is velük szimpatizálnak. Ha pedig egy újabb tizenegyes-párbaj után övék lesz a serleg, végleg bevonulnak a futballtörténelembe!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.