Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-26 19:00:00

Az európai kupák főtábláján 26 ország szerepel, Ciprus is előttünk!

Magyarország vezeti a focilúzerek listáját

Mindkét európai kupában kialakult a csoportkör mezőnye, s már jóval korábban eldőlt: magyar csapat nem szerepel az elitben, ahol 26 ország képviselteti magát. Ciprus, Izrael és Fehéroroszország is előttünk jár.

A Bajnokok Ligájából nekünk csak porszemek maradnak, drukkolhatunk az egyetlen olyan csapatnak − a belga aranyérmes Genknek −, amelyben játszik két magyar fiatalember (Tőzsér Dániel és Köteles László), igaz, mindjárt bosszankodhatunk is, hogy az elitligában szereplő honfitársaink miért nem jutnak lehetőséghez válogatottunkban. A honi klubok közül egy sem jutott el a BL vagy az Európa-liga főtáblájára, sőt már az utolsó selejtezőkör is elérhetetlen volt a korábbi kiesés miatt, pedig odáig (igaz, a görög Volosz kizárása miatt) még a luxemburgi Differdange is eljutott…


A szomszéd csapata tényleg zöldebb

A két európai klub-sorozat csoportkörében 26 ország képviselteti magát. Ne a nagyhatalmakat irigyeljük, hiszen Anglia (4 BL-, 4 El-főtáblás hely), Spanyolország (4, 2), Olaszország, Franciaország és Németország (3, 2), Portugália és Oroszország (2, 2) nekünk elérhetetlen távolságban van! A jelek szerint azonban jóval előttünk jár a kontinens szinte valamennyi országa: szomszédaink közül csak Szerbia maradt ki hozzánk hasonlóan, Izrael és Ciprus pedig Magyarországhoz képest jelentős tényező lett a futballtérképen.

A ciprusiaknak újfent van csapata a BL-ben (Apoel Nicosia), míg az AEK Larnaca az Európa-ligában szerepelhet. Valamit nagyon elronthattunk, hiszen amíg a 80-as évek közepén a nagy tudáskülönbség miatt értelme sem lett volna összeengedni egy magyar középcsapatot a ciprusi bajnokkal, most majd tévén nézhetjük, amint élvonalbeli beurópai klubok vendégeskednek a szigetországban. Az izraeli csapatok az El-t szállták meg (Maccabi Tel-Aviv, Hapoel Tel-Aviv, Maccabi Haifa), míg Fehéroroszország BL-csapattal büszkélkedhet (BATE Boroszov).


A szerbekkel és a skótokkal szomorkodhatunk

Ha sorstársakat keresünk, megfoghatjuk a skótok vagy a szerbek kezét, a sportágban valaha komoly eredményt elérő nemzetek közül rajtunk kívül ez a két ország rekedt a 2011/12-es szezonban körön kívül. Csakhogy ami náluk betudható egyszeri botlásnak, nálunk már megszokott eredmény: az volt a rendkívüli, amikor a DVSC bejutott a BL-be, majd egy évvel később az Európa-ligába. Ennél lejjebb nagyon nehéz lenne csúszni, marad az egy BL- és a három El-selejtezős helyünk, de teljesen fölöslegesen, hiszen úgyis hamar véget ér a kupakalandunk. A focilúzerek között kiverekedtük magunknak az első helyet! Íme, a döbbenetes táblázat!

BL- és El-szereplők országonként
Anglia 4-4
Spanyolország 4-2
Franciaország 3-2
Németország 3-2
Olaszország 3-2
Oroszország 2-2
Portugália 2-2
Belgium 1-3
Hollanndia 1-3
Románia 1-3
Ukrajna 1-3
Görögország 1-2
Svájc 1-2
Ciprus 1-1
Törökország 1-1
Fehéroroszország 1-0
Horvátország 1-0
Csehország 1-0
Ausztria 0-3
Izrael 0-3
Dánia 0-2
Lengyelország 0-2
Írország 0-1
Svédország 0-1
Szlovákia 0-1
Szlovénia 0-1
Szerbia 0-0
Skócia 0-0
Magyarország 0-0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.