Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-02-26 18:00:00

Csányi százezres növekedést vár, Nyilasi örül, hogy beszélhet

Csak dumálnak a fociról

Ilyen sem volt még a magyar foci veretes históriájában: a szövetségi vezetés az MLSZ 110 éves fennállása apropóján rendezi meg a Magyar Labdarúgás Fóruma elnevezésű összejövetelt, amelyen a stratégiai teendőket kívánja felvázolni.

Ezernél is több vendéget vár az MLSZ a főváros legnagyobb arénájába hétfőn. A Magyar Labdarúgás Fórumán Borkai MOB-elnök mellett Csányi MLSZ-elnök, Nyilasi sportigazgató, és persze Egervári kapitány is szólásra emelkedik a Papp László Sportarénában, ám ennél jóval szélesebb spektrumot ölel fel a rendezvény. Tudnillik olyanok is szót kapnak majd, akik az élet egészen más területén szereztek maguknak ismertséget: így például a futballőrült Kukorelly Endre író és a színészválogatott oszlopaként szereplő Nemcsák Károly színművész is ugyanúgy előadást tarthat, mint a legnevesebb külföldi meghívott, a spanyol válogatott korábbi kiváló játékosa, Fernando Hierro.


Az interneten kérdezheti Csányiékat

Az MLSZ www.labdarugasforuma.hu címen külön honlapot indított, amelyen már elérhető a program, az előadók témaválasztása és névsora. A weboldal révén bárki eljuttathatja kérdéseit az előadókhoz, akik a labdarúgás, a gazdaság, a tudomány, a politika és a művészet világából érkeztek.

Háromkirályok: Egervári, Csányi, Nyilasi

Csányi Sándor MLSZ elnök videoüzenetben vezette fel várakozásait: – Akkor lennék elégedett, ha a rendezvény annyira inspiráló lenne, hogy a mostani ezres létszám a későbbiekben többszázezres vélemény- és észrevételhalmazra növekedne, és ezek között olyanokat találnánk, amelyeket beépíthetnénk stratégiánkba. Akkor azt mondhatnánk, hogy a magyar futball fejlesztésének stratégiája nem a Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiája, hanem a magyar társadalomé.


Egervári szerint értékét vesztette a magyar foci

A szövetségi kapitány, Egervári Sándor amondó volt, hogy a magyar futball az utóbbi években veszített korábbi értékéből, ezért abban reménykedett, hogy az „értéknövelés időszaka következik”, és azok a területek, amelyek az utóbbi években nem működtek, a jövőben a program részeként garantálják majd a fellendülést. Az MLSZ sportigazgatója, Nyilasi Tibor is igen bizakodó hangot ütött meg: – Kifejezetten örülök, hogy a szövetség vezetői létrehoznak egy ilyen fórumot, hiszen ennek nem csak a labdarúgás népszerűsítése, hanem az emlékezés is a része lesz. Újjá alakult szövetségünk elmondhatja gondolatait, bemutatkozhat. Személy szerint nekem nagy megtiszteltetés, hogy az utánpótlásról és annak programjáról beszélhetek.

Az arénában délelőtt négy szekcióban folyik majd a foci „dumaszínháza”, majd délután plenáris ülésen összegzik, mire jutottak a felek. Ha ezen túlleszünk, már „csak” a pályán kellene egyszer nyerni.

 

S. V. A.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.