Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-28 06:00:00

Faragó Attila szerint csak pozitív élmények érték a magyar futballban

Cáfolja az összeomlást a Vasas tulajdonosa

Négy meghatározó labdarúgója után tegnap már csapatkapitánya is elhagyta a Vasast, ám a tulajdonos szerint ennek nem a játékosok felé fennálló tartozás az oka.

Június 27-én, hétfőn délben szerény, ötsoros hírben közölte a Vasas-Híd hivatalos honlapja, hogy Ferenczi István csapatkapitány (képünkön) mostantól nem tagja az angyalföldi keretnek, a focista kétéves szerződése ellenére Pápán folytatja karrierjét. „Erdős László ügyvezető tájékoztatása szerint az üzlettel a Vasas-Híd gazdaságilag jól jár” – indokolta a játékos eladását a klub a saját honlapján.


„A klubnak nincs különösebb elmaradása”

A Vasas már Ferenczi távozása előtt megroppant: csak a nevesebbeket említve Lázok, Lisztes, Németh Gábor és Németh Norbert is leadta már piros-kék szerelését az utóbb hetekben. A Vasassal kapcsolatos sajtónyilatkozatok ráadásul egybecsengenek: a játékosoknak még mindig tartozik a klub, holott az előző bajnoki évnek lassan egy hónapja vége. – A tartozás nem számottevő, a klubnak nincs különösebb elmaradása, az is inkább csak adminisztratív jellegű. Mivel az átadás-átvétel még mindig tart, ezért nem érjük utol magunkat – festett majdnem idilli képet a Vasas helyzetéről Faragó Attila klubtulajdonos a Sport Tv-ben. Szerinte az a kérdés is értelmezhetetlen, hogy vajon lesz-e csapat a következő szezonban, hiszen nem értek volna el ilyen eredményt, ha minden úgy lenne, ahogyan az a sajtóban megjelent. A Híd Akvizíciós Zrt. a télen vásárolta meg a Vasas futballszakosztályának 99 százalékos tulajdonrészét, a pénzügyi gondok azonban nem oldódtak meg, a napilapok azóta is rendszeresen cikkeznek az elmaradásokról.


A Nyíregyháza lesz a kistestvér

– Kommunikáció terén a klub valóban nincs a helyzet magaslatán, ezen változtatnunk kell – ismert el egyetlen hibát Faragó, aki szerint a Vasas problémái csupán kommunikációs jellegűek. Faragó szerint a helyzeten jelentősen javít majd a Nyíregyházával küszöbön álló tulajdonrész-vásárlás. Noha a Vasasban is gondok vannak, az angyalföldi tulajdonos újabb klubban is tulajdonrészt kíván szerezni, s mivel a Nyíregyháza jelenleg NB II-es, a labdarúgó-szövetség engedélyezi az üzletet.


Faragó Attila szerint csupán „adminisztratív” jellegű a tartozás
Fotó: vasassc.hu

Arról egyelőre nincs szó, mi lesz akkor, ha a nyírségi csapat is feljut a legmagasabb osztályba, hiszen az előírások szerint ott egy tulajdonosnak csak egy csapata lehet. – A tárgyalások az utolsó fázisban vannak, ráadásul mindkét együttes színe piros-kék – mondta Faragó, majd leszögezte: a két csapattal kialakuló portfolióban nagyobb felületet tudnak majd kínálni szponzoraiknak, így a tulajdonrész-vásárlás mindkét csapat költségvetését növelheti.


Várszegi sem bírt egyszerre két lovat megülni

Faragó terve elvileg működhet, ám hasonlóra a magyar futballban csak elvétve akadt példa. Nem véletlenül. Anno Várszegi Gábornak volt érdekeltsége egyszerre két klubban (MTK, FTC), de az ügylet nem sok örömmel járt, sem a csapatok, sem a szurkolótáborok között nem volt átjárás. Sőt, Várszegit állandóan azzal vádolták, hogy a két csapat meccseinek az eredménye nem a pályán, hanem a Fotex-székházban dőlt el… Faragó Attila azonban mindezek ellenére úgy véli, „jó ötlet volt belevágni a futballbizniszbe”, hiszen féléves tulajdonosi működése idején csak pozitív élmények érték.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.