Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-09 19:30:00

Beenhakker lassan rájön, hová került: az NB I nem habos torta

Beenhakker megdöbbent a magyar focivalóságon

Alig egy hete állt munkába az Újpest holland sportigazgatója, máris áll a bál a klubnál. Leo Beenhakker még csak ismerkedik a magyar viszonyokkal, de máris kirúgatná az edzőt, Mészöly Gézát.

Jött, látott, és – legalábbis egyelőre – nem győz. A 69 éves holland szakember befutott Budapestre, másnap felült a siófoki stadion lelátójára (állítólag már itt meglepődött a környezeten), majd végignézte, hogy új csapata miként kap ki simán a liga leggyengébbnek tartott csapatától. A Balaton-parti vereség volt a lila-fehérek harmadik nullpontos, nullgólos meccse a bajnokságban, így nem csoda, hogy már ekkor felvetődött benne az edzőváltás lehetősége.

Dönthet az edzőről, vagy nem?

Bartha Csaba ügyvezető igazgató a siófoki kudarc után azt nyilatkozta, hogy Leo Beenhakker felméri az újpesti viszonyokat, aztán dönt, hogy Mészöly Géza maradhat-e a csapat vezetőedzője. Eltelt egy hét, jött az újabb kudarc, hazai vereség a skóciai Európa-liga-selejtezőről épp beeső, holtfáradt Pakstól, s a holland döntött. Úgy ítélte, a megújuláshoz az edzőnek mindenképpen távoznia kell. Barta azonban ekkor már nem emlékezett kristálytisztán nem egészen egyhetes mondataira, s közölte: Mészöly Géza egyelőre marad…

Letiltotta a csapatot az edzőpályáról

Az újabb verzió szerint ugyanis Beenhakker csak javaslatot tehet az edzőváltásra, a döntést Bartha hozza meg. Így a váltás első körben meghiúsult, egyelőre sem a holland edzőlegenda, sem az általa választott szakember nem ülhet le az újpesti kispadra. Iparági pletykák szerint azonban mindez nem marad így sokáig: Beenhakker ragaszkodik Mészöly leváltásához, egyúttal komolyan favorizálja Mario Been újpesti szerepvállalását, aki egyébként csaknem kiejtette az első osztályból előző klubját, a Feyenoordot.


Mészöly Géza sorsáról dönt az újpesti vezetésben kirobbant hatalmi harc
Fotók: ujpestfc.hu

Alighanem napokon (órákon) belül kiderül, ki az úr a házban: a magyar ügyvezető igazgató vagy a holland sportigazgató. De Beenhakker mindezen túl is megdöbbentő felismerésre juthatott első magyarországi munkahetében: például szembesült az újpesti létesítményviszonyokkal, s nem is engedte az első csapatot a Megyeri úti füves edzőpályán gyakorolni, mondván az sérülésveszélyes állapotban van.

Ráadásul a főnököt is letartóztatták

S akkor még nem is beszéltünk a többségi tulajdonos, T. Lajos őrizetbe vételéről, majd előzetes letartóztatásba helyezéséről. Mindenesetre megnéztük volna a sokat tapasztalt szakember arcát, amikor Bartha ügyvezető igazgató közölte vele: a főnököt lecsukták! A spanyolországi munkálkodása során Don Leónak becézett szakember egyelőre még csak ismerkedik a magyar viszonyokkal, de annyit már most sejthet: veretes pályafutása során összesen nem érte annyi meglepetés, mint amennyit az NB I fog okozni neki.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Foci
  • Gera számára véget ért ez az idény
  • Aczél fogdába került
  • Aczél ügyvédje kabátlopást emleget
  • Elhunyt Albert Flórián
  • Moszkovita vádak a fociedzők képzésén
  • Egy rendőr teheti tönkre a magyar focit
  • Foci: 24 órára az Eb-től
  • Hogy juthat ki az Eb-re a fociválogatott?
  • Einstandolják a sportközvetítések javát?
  • Várszegi elsőként szállt ki a focibizniszből

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.