Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-09-16 14:00:00

Nem szeretnék, ha az emberek megfélemlítve éreznék magukat

Mormonok molesztálják az utasokat a buszon

Egy busztársaság arra kéri a mormon egyházat, hogy állítsák le a misszionáriusaikat, akik a cég járatain utazókat próbálják megtéríteni.

Erre a lépésre azután került sor, hogy mind az utasok, mind pedig a sofőrök részéről érkezett rájuk panasz. Rick Seymour, aki a Lancaster-Morecabe útvolnalon utazik rendszeresen, egyszer egy párbeszédre lett figyelmes, ami 3 fiatalember között zajlott. A háromból ketten mormonok voltak, akik arra használták a buszt, hogy az utazóközönségnek megvallják Jézus iránti szeretetüket. Seymour hozzátette a Guardian riporterének, hogy korábban már kétszer történt vele hasonló, miközben utazott, ezért levelet írt a Stagecoach Busztársaságnak, melyben közölte velük, hogy a Mormon Egyház kihasználja a cég járatain adódó kiváló lehetőséget, ahol a közönségnek muszáj végighallgatni a tanításokat, ugyanis a buszból nem tudnak kiszállni.


Erőszakos térítés?

A 31 éves Heysham hozzátette: „Amíg én bárkinek tiszteletben tartom a hitét vagy nem-hitét, úgy gondolom, hogy megmondani másoknak, hogy az ő hitrendszerük egy tévedés vagy egyszerűen csak rossz, az egyáltalán nem helyes. Gyakorold a saját személyes hitedet a saját otthonodban, és lehetőleg ne akard lenyomni mások torkán. Remélem, hogy a Stagecoach írni fog a Mormon Egyháznak, és megmondja nekik, hogy ez a magatartás elfogadhatatlan.”


A buszon hirdetik az igét - nem mindenki örül neki

 

Stephie Barber, a lancaster-i Stagecoach társaság üzemeltetési igazgatója azt mondja, hogy nemrégiben a sofőrök is beszámoltak hasonló incidensekről. „Mi nem engedélyezzük semmilyen reklám- vagy másfajta cégnek, hogy a járatainkon direkt-marketing alapon promótálják a termékeiket vagy szolgáltatásaikat. Amennyiben felhívják a figyelmünket effajta aktivitásra, azonnal helyére tesszük a dolgot az érintett cégekkel. Ebben az esetben is a mormonok tudomására fogjuk hozni az álláspontunkat.”

Robert Preston, a manchester-i Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának, vagyis ismertebb nevén, a Mormon Egyháznak az elnöke elmondta, hogy észak-nyugat Angliában jelenleg 140 aktív fiatalember igyekszik nagyon álhatatosan és bátran téríteni az embereket.
Hozzátette, hogy „amit a fiatalok tesznek, az nem egyéb, minthogy leülnek valaki mellé, szépen bemutatkoznak, és egy kellemes beszélgetés során elmagyaráznak egy olyan látásmódot, amivel az adott illető még soha nem találkozott korábban.” Ezt ugyan az egyház is bátorítja, de nem szeretnék, ha az emberek megfélemlítve éreznék magukat emiatt, ezért azt kérik saját misszionáriusaiktól, hogy amennyiban valaki egyértelmű jelét adja annak, hogy nem akarja tovább hallgatni őket, akkor álljanak odébb.


-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Mormon
  • Így fényezik magukat a mormonok
  • A világ legnépszerűbb vallásai
  • Mit ér az elnök, ha vallásos?
  • Mormon könyve: tele ellentmondásokkal?
  • Obama vadonatúj stratégiája
  • Mormon templom épül Rómában
  • Egyre többen kíváncsiak a mormonokra
  • Több kiskorú lánnyal élt együtt az egyházi vezető
  • Meleg és leszbikus misszionáriusok
  • Beck szerint Soros György segédkezett a holokausztban

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.