Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-29 15:19:00

Most emberi jogokról beszélnek, szombaton behódoltak a diktatúrának

Semjén szerint Reagan tiszteletében egyesül a nemzet

Szabadságunkat és a kommunizmus legyőzését Reagannek köszönhetjük - mondta a miniszterelnök-helyettes. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövetséget a Fidesz-KDNP kormány.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke úgy fogalmazott: Ronald Reagan személyisége, történelmi nagysága meghatározó volt abban, hogy az emberiség megszabadult a bolsevizmustól, és Kelet-Közép-Európa megszabadult a szovjet megszállástól. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövestéget a Fidesz-KDNP kormány.


Három embernek köszönhető, és nem vitatható

Semjén Zsolt szerint történelmileg nem vitatható, hogy a bekövetkezett változások alapvetően három embernek köszönhetőek: spirituálisan II. János Pál pápának, politikai és gazdasági szempontból Ronald Reagannek, és szükség volt Mihail Gorbacsovra is. Az egykori szovjet vezető „ugyan a rossz oldalon állt", de felismerte, hogy fenntarthatatlan az a rendszer, amelynek a vezetője volt. Hozzájárult annak a rendszernek a békés leépítéséhez, amely sok évtizeden keresztül „emberek millióit gyilkolta, nyomorította meg és százmillióknak vette el a szabadságát" - fejtette ki a Magyarországi Reagan Emlékbizottság elnöke. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövestéget a Fidesz-KDNP kormány.

Semjén  kiemelte: a magyaroknak több szempontból is jelentős Ronald Reagan emléke és politikai öröksége, aki 1981 és 1989 között volt az Egyesült Államok 40. elnöke. A „viharos magyar belpolitikában" bár nagyon sok szembenállás tapasztalható, abban "minden normális politikai erő" egyetért, hogy a magyarok a szabadságukat Ronald Reagannek köszönhetik - mondta, hozzátéve: ez egyfajta politikai egységet ad Magyarországnak. Ahogy ez igaz Magyarországra, úgy igaz ugyanez Közép- és Kelet-Európa népeire is - mutatott rá a kereszténydemokrata politikus, aki szerint sok a súrlódás, de egyben mindannyian, lengyelek, magyarok, csehek, vagy bárki Közép-Európában egyetért: a térség Ronald Reagannek köszönheti a szabadságát. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövestéget a Fidesz-KDNP kormány.


Semjén Zsolt díjat kapott a szabadságért, amit Reagan-nek köszönhet

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese hangsúlyozta: a mostani rendezvények nem csupán egy ünnepségsorozat részei, hanem megerősítenek a szabadság melletti elkötelezettségben. Úgy fogalmazott: „Csak akkor lehetünk szabadok, ha másoknak is segítünk a szabadság elérésében".
Kereszténydemokrataként különösen fontosnak tartja - tette hozzá – , hogy Reagan világossá tette: az emberi jogokat abból származtatja, hogy minden ember Isten képmására teremtetett, ezért megilleti a szabadság. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövestéget a Fidesz-KDNP kormány.

A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kiemelte: Ronald Reagan tiszteletében Amerikában egyek a republikánusok és a demokraták, s Magyarországon, bár a belpolitikában sok a vita, az egykori elnök tiszteletében „egyek vagyunk konzervatívok és szociáldemokraták, liberálisok és kereszténydemokraták. Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsoltnak adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány. Az Egyesült Államok egykori elnöke Capitoliumban őrzött szobrának kicsinyített másával a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus tevékenységét ismeri el az Alapítvány. Mint ismeretes, a kínai kommunista diktatúrával néhány napja kötött szövestéget a Fidesz-KDNP kormány. 

 

mi

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Kína
  • Szisztematikusan írtják a nőket Kínában
  • Kína: gyülekezeti ház falára feszítették fel a hívőket
  • Valóban emberrablás történt?
  • Vitték az iPhone-t, mint a cukrot
  • Tízezer milliárd dollár
  • Kínai tudósok szerint nem jó a zárt tér
  • Sárkány éve: szeméttömeg és szelleműzés
  • Ma a világ egyhatoda ünnepel
  • Kevés a kínai
  • Halál jár csalásért Kínában

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.