Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-01-17 12:54:00

Rasszista indulatok a diszkótragédia kapcsán

Cigányirtásra felszólító posztok

Még el sem vonultak a helyszínlelő rendőrök a West Balkán nevű szórakozóhelyről, a Facebook közösségi oldalon számos hozzászóló máris rasszista indulatú kommenteket tett közre.

Szombat éjszaka három lány vesztette életét a budapesti West Balkán szórakozóhelyen. A szóbeszéd szerint késelés történt, a rendőrség azonban ezt cáfolta. Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány közlése szerint az orvosszakértő az áldozatoknál fulladást állapított meg.
A Facebook közösségi portálon Szombat esti tragédia névvel oldal jött létre az eseményt kommentelni és részvétüket kifejezni szándékozók számára. Bár azóta az oldalt moderálták, számos hozzászóló leplezetlen rasszista indulatairól – és gyűlöletkeltő véleményéről - tett tanúbizonyságot. A megdöbbentő kommentekből válogattunk.


„Mocskos cigány banda! És akkor még csodálkoznak hogy rasszista vagyok!”

‎"csáó. részletekben leirtam minek voltam tanúja. 2 banda egy kissebségi és egy fehér banda egymásnak ugrott, ment a késelés majd a guardok szétválasztották őket, a kissebségiek lementek hasba szúrtak egy csajt aztán lerúgták a lépcsőn ahol érthetőmódon bepánikoltak az emberek majd pár ember elkezdte orditani, hogy késelés ezért mindenki megindult"

„kínok kínjai között pusztuljon el az akinek semmit nem jelent 3 fiatal lány élete, és akkor nem mondtam semmi rasszista megjegyzést...”

„Azt nem értem miért védik annyira a cigányokat amikor több tanu is azt állította...hogy látták őket a ruhatárnál...hogy balhéztak ..voltak akik látták az eseményeket hogy késelés volt .....a kuruc infon is olvashatjátok....de valakik sorban törlik le a késeléssel kapcsolatos cikkeket....vajon kiknek áll ez érdekében ? ...”

"csak a köcsög cigányok csinálhatnak ilyet. HITLER a zsidók helyett a cigányokat irtotta volna ki.”

„Itt nem csak néhány állás van veszélyben, itt egész hírportálok tusolnak, homályosítanak. Az a néhány állás lószar az egymillió cigányhoz képest akikkel ha komolyabbra fordul az ellentét itt bármi kitörhet. Szabolcsi vagyok, renget...eg a cigány erre, tudom h milyenek (TISZTELET A KIVÉTELNEK). És az csak olaj a tűzre, hogy a tényeket nem vállalják fel. Én azt várom, hogy ha magyra bánt cigáynt akkor is mondják meg és amikor cigány bánt magyrat akkor is mondják meg, korrektséget várok. Személy szerint bennem a pozitív megkülönböztetés vált ki ellenszenvet a cigányokkal kapocslatban.”

„cigányokat kiirtani”

„Én nem pesti vagyok ,vidéken élek ahol a népesség 40%cigány,itt nincsenek óriási bulik de lányokat például itt se lehet elengedni egyedül bulizni mert a cigányok sajna itt sem kimélik a bulizó fiatalokat.ha nincs miért is beléd kötnek,eröszakoskodnak,majd a végén itt is kést villogtatnak.náluk ez a menö.ugyhogy ez egy ...országos probléma szerintem hogy nem merünk lassan már az utcán se sétálni nyugodtan.”

„Nem mondom én se 100%osra hogy késelés volt meg arra se mondok 100%ot hogy cigány volt-voltak az esetleges késelök de hogy a mi környékünkön egy egy kocsma buliba ami max 50fös és ott megjelennek a barnabörűek annak jó vége sose lesz.”

„Szerintem már senki se hiszi el h nincs cigány bűnőzés.”

„Az a baj hogy akkor az már rasszizmus ha mi csinálunk nekik valamit,de ha nekünk lesz bajunk akkor csak annyit mond a rendőr is hogy rosszkor voltál rossz helyen.....”

„6 cigány veszekedett a ruhatárnál a sorba h elörébb jussanak vagy nem tudom miért és akkor szurták meg a két lányt... meg amikor kimentek a rendörők megállították a taxikat is és megnézték h ki ül benne ha csak össze taposták őket akkor kiket kerestek???”

S.A.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Cigányság
  • Cigányok között az egykori neonáci (riport)
  • Csak a bűnöző cigányok kerülhetnek a médiába?
  • Láthatatlan cigányok
  • Miért utáljuk a cigányokat?
  • A jezsuita atya bírálja a romapolitikát
  • Mit csinálnak a cigányok karácsonykor?
  • Életet mentenek a gyerekrajzok
  • Miért zaklatják az édesanyákat?
  • Hazugság miatt égették fel a cigánytelepet (videó)
  • Adventi road-movie Borsodban

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.