Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kubiszyn Viktor blogbejegyzése
2011-11-02 22:00:00

Leomló Panelek és az örök élet

Halott barátok a sarkon

A halál a legvégső félelem az Isten nélküli világban, minden egzisztenciális szorongás oka, az életet lezáró, megmagyarázhatatlan misztérium.

Aki az életet viccnek fogja fel, gondoljon a poénra, szól a cinikus mondás. A halál nem komolyan vehető téma annak, aki nap mint nap életveszélyben van. A halál tudata érdektelenné válik, minden függő tudja ezt. Az ember lelke már meghalt korábban, épp ezért nincs mitől tartani. Megtérésem előtt nem vettem túl komolyan a halált, egy időben potyogtak az emberek körülöttem (a függők könnyen halnak), és egyrészt immunis lettem rá, másrészt volt valami olyan érzés bennem, nyilván azért, mert szinte sosem voltam tiszta állapotban, hogy a halál ugyanolyan komolytalan dolog, mint az élet. Amikor tiszta voltam, leálltam, és a munkába menekültem, akkor pedig az ellenkező végletbe estem. Isten nélkül minden üres, akárhogyan is próbáltam kitölteni értelemmel.

itt minden változatlan itt minden olyan mint máshol
ez a hely sosem esik útba ezért ritkán jövök erre
itt nincs semmi nincs semmi
különösen éjszaka amikor leszáll a teljes unalom
van egy hely a sarkon ahol a halott barátaid élnek1


Einstürzende Neubauten – Dead Friends

A halál egy kereszténynek nem kihívás, hiszen testközelből ismerünk valakit, aki legyőzte, és ezzel megnyitotta az utat az örök élet, és az Istennel való közvetlen kapcsolat felé. Jézus Krisztussal az Istennel való kapcsolat újra személyessé vált, és a halál nincs többé. Ez a bizalom tart meg engem ebben az életben, ahol tele vagyok halott barátokkal, és a megígért örök életben, amiről elképzelésem sincs, milyen.

Halottak napja, Mindenszentek napja engem arra a helyre emlékeztet, ahol a halott barátaink élnek, innen nem messze, alig egy saroknyira. Sokan vannak a halott barátok, nagyon sokan. Van egy-kettő, aki testben él ugyan, de halott, mert az Isten alakú hiányt a lelkében mással pótolja. Legyen az kémiai szer, ami örök boldogságot ígér, vagy a világ által kínált illúzió, karrier, vagy önmegvalósítás. Sarkítok, mert sok élő halott nem ért a szóból. Én sem értettem. És bár szomorúan, de együttérzéssel gondolok rájuk.

A megváltás minden dimenzióban egyszerre terjed ki. Minden megváltozik, minden minőségileg más lesz. Megváltottnak lenni számomra annyi, mint újjászületni, és belépni az öröklétbe. Ahol nincs halál. Lehet, hogy fizikailag egyszer meghalok, de ez nem számít, hiszen mégis örökké élek Jézusban. Materiális szempontból paradoxon, keresztény szempontból vitathatatlan tény.

Azt mondta Jézus: Én vagyok a feltámadás és az élet; aki hisz énbennem, ha meghal is, él, és minden élő, aki hisz énbennem, soha meg nem hal. Hiszed-e ezt?” Jn 11, 25-26

Mindenki döntse el maga. 
Én köszönöm az Úrnak, hogy hihetek ebben.

1. A szövegrészlet az Einstürzende Neubauten Dead Friends cimű dalából származik.

Kubiszyn Viktor összes blogbejegyzése

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Halloween
  • Mi köze a részeges kovácsmesternek Jézushoz?
  • Jézus Ween vagy Halloween?
  • Halloween: a tökfilkó emlékezete
  • A keresztény hagyománynak nincs köze Halloweenhez

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.