Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Tudomány
2011-06-20 19:50:00

Egy szekta szerint a francia település megmenekül

2012: öngyilkosságokra és tömegpánikra számít a kormányhivatal

Egy francia hivatal figyelmeztetése szerint indokolt a kormányzati felkészülés a tömeges pánikra, amit a 2012-es világvége-jóslat okozhat.

Egy francia kormánytisztviselő figyelmeztetése szerint már gyülekeznek azok a csoportok, amelyek hisznek a maja naptár alapján kiszámított világvégében és fennhangon hirdetik, hogy az apokalipszisből csak az öngyilkosság által lehet megmenekülni.

George Fenech, a Miviludes francia kormányhivatal elnöke arra figyelmezteti a hatóságokat (beleértve a miniszterelnököt, Nicolas Sarkozy-t is) és a közvéleményt, hogy veszélyesek lehetnek a szekták által terjesztett téveszmék. Elmondása szerint a hivatal attól tart, hogy ez a félelmet gerjesztő jóslat komoly károkat okozhat a francia társadalom törékenyebb lelkű tagjaiban.
 

Földönkívüliek a föld alatt

Egy kis dél-franciaországi falu, Bugarach nemrégiben egy amerikai szekta "telephelye" lett. Az érdeklődés akkor nőtt meg a festői helyen fekvő falu iránt, amikor a "hívők" azt kezdték el terjeszteni, hogy a település egyike azon helyeknek, amely túléli a pusztítást. A Miviludes tájékoztatása szerint Judy Zebra Knight,a Ramtha Megvilágosodási Iskola szekta vezetője azt állítja magáról, hogy kapcsolatban áll Ramthával, egy Lemurean Harcossal. Állítása szerint a harcos 35 ezer évvel ezelőtt megküzdött a mítikus Atlantisz lakosaival. A híresztelés szerint Knight több ezer ember előtt kapott és továbbított üzenetet a 2012-ben bekövetkező apokalipszisről. Ugyanakkor a Ramtha szekta franciországi vezetője semmit nem tud erről, valamint arról sem, hogy Bugarach micsoda "burok-falu".
 


Bugarach. Itt laknak az ufók?

Növekvő aggodalommal figyelnek tehát a franciák  Bugarach-ra, a falut egyébként a "földönkívüliek garázsaként" is ismerik. A furcsa nevet amiatt kapta, mert a hiedelmek szerint 4000 láb mélyen földönkívüli lények várnak arra, hogy újra felszínre jöhessenek. Rengeteg telket adtak el a környéken az emberek olyan szektásoknak vagy félelemben élő embereknek, akik bunkereket vájnak a földbe. Ők ugyanis remélik, hogy így menekülnek meg majd az apokalipszistől.

Az apokaliptikus hiedelmek miatt az elmúlt években már történtek öngyilkosságok Franciaországban. Az 1990-es évek végén a Naptemplom (Solar Temple) 74 követője lett öngyilkos Franciaországban, Kanadában és Svájcban. Legutóbb 2002-ben, Nantes városában vetettek véget többen életüknek, miután azt hitték, hogy küszöbön a világvége. Fenech elmondta: a történelem során már volt precedens arra, hogy az apokalipszisről folytatott diskurzus tragédiához vezethet. Pont emiatt vonták be a rendőrséget és a hatóságokat annak érdekében, hogy kísérjék figyelemmel a 2012-es hisztéria miatt kialakult helyzetet. Azt is hozzátette, hogy 500 ezer francia követ valamiféle kultuszt, köztük gyermekek is.
 

A majáktól ered

Fenech aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy több ezer ember özönli majd el a falut, és ez a hegyekkel tarkított vidéken igen veszélyes lehet. Elmondása szerint több utat is le kell majd zárni a balesetek elkerülése érdekében. – A kis falu lakói már aggódnak a szektás betolakodók miatt – tette hozzá. Fenech az internetet is veszélyes eszköznek tartja, hiszen ott terjesztik a faluról, hogy védőburokként szolgál majd apokalipszis idején.

A 2012 végére prognosztizált apokalipszis globális hisztériává nőtte ki magát. Az elmélet, miszerint 2012. december 21-én bekövetkezik a világvége, a jóslat a maja naptárból származik. Számos egyéb asztrofizikai jelenséggel is rémisztgetik az embereket, többek között azzal, hogy a bolygók napéjegyenlősége összehangolódik, és ez végzetes lesz a Földre nézve. A tudósok igyekeznek mindenkit megnyugtatni, hogy előre látható időn belül nem történik semmi ilyen esemény.


–mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Világvége
  • Nincs is olyan messze a világvége?
  • A világvége tíz forgatókönyve
  • Katasztrófafővárost építene Japán
  • Képek: A tetoválás, amiért halál jár
  • A „megváltási program befejeződött”: világvége október 21-én?
  • A keresztényszociálisok kívül tudnák a „latrokat”
  • Világméretű feszültséget okoz a vízválság
  • Agymosással vádolják a tiszteletest
  • Új világválság jön: a Világkereskedelmi Szervezet a kormányokat okolja
  • Túléljük a válságot? A jövőkutatás professzorát kérdeztük

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.