Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-02-08 17:58:00

Alantas politikai indítékot emleget Tarlós

Négy kórháznál fejcsere, háromnál fegyelmi?

Február végéig négy budapesti kórház vezetésére pályázatot ír ki a főváros, ezekre a korábbi intézményvezetők is jelentkezhetnek – tudatta kedden este a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztálya.

 A közlemény szerint a 12 fővárosi fenntartású kórház közül háromnál a főpolgármester nem zárta ki, hogy fegyelmi vizsgálat indul, konkrétumokról azonban nem írnak. "Sem az orvosokról, sem a betegekről nem mondunk le. Ez a fajta interpretáció a közvélemény tudatos félrevezetése" - nyomatékosította Tarlós István főpolgármester. Alantasnak és politikai indíttatásúnak nevezte, hogy a hivatalon belüli leveleket szivárogtattak ki.

A városvezető rámutatott: az önkormányzatokat nem látja predesztináltnak arra, hogy az egészségüggyel összefüggő kérdéseket megfelelően koordinálják. Ennek oka az egészségügyi intézmények kettős finanszírozottsága - vagyis az, hogy az orvos-szakmai működést és az infrastruktúrát más forrásból finanszírozzák, ezért támogatja a kormány koncepcióját.

Tarlós István kiemelte: semmilyen utasítás vagy előzetes megállapodás nem volt arra nézve, hogy felmentsék a kórházi főigazgatókat. Nem raportra hívta őket, hanem azért, hogy ezt a kérdést tisztázni tudják a kellő udvariassággal és tisztelettel – teszik hozzá a közleményben.
Az intézményvezetői pályázatokat a főváros bírálja majd el, illetve ha az intézmények állami kézbe adásáról március végéig döntés születik, akkor "az új felügyeletnek kell biztosítani, hogy gyakorolhassa ezt a jogot".
Együtt lobbiztak a kórházigazgatók

–szigeti–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.