Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-11 06:00:00

Az, hogy mennyit ér a 4-0, majd az Eb-selejtezőkön kiderül a svédek ellen

Nyilatkozatok a Magyarország–Izland meccs után

Magabiztos sikerrel hangolt a magyar válogatott a svédek elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre, Egervári Sándor csapata a Puskás-stadionban 4-0-ra nyert Izland ellen.

Koman Vladimir, Rudolf Gergely, Dzsudzsák Balázs és Elek Ákos találataival 4-0-ra nyertünk Izland ellen. A kezdőcsapatból hiányzott a védelem két meghatározó tagja, Juhász Roland és Vanczák Vilmos, akik a svédek elleni Eb-selejtezőn eltiltásuk miatt nem szerepelhetnek (előbbit később azért becserélte a kapitány).

„Voltak jó periódusaink, annak örülök, hogy két gólpasszt is adtam, a lényeg pedig a győzelem. A második félidőben jobban ki tudtuk használni a kínálkozó területeket. Az első két gólt egyéni megmozdulásokból, az ellenfél hibáit kihasználva értük el, szünet után tudatosabb akciókból voltunk veszélyesebbek” – értékelt Hajnal Tamás, a német Stuttgart középpályása.


Koman harcolt, a csapat nyert: jöhetnek a svédek
Fotó: MTI/Földi Imre

„Végig koncentrált tudtam maradni, de ahhoz, hogy így sikerült a meccs, kellett a középpálya és a védelem segítsége. Fontos volt, hogy összeszokjon a védelem, szerencsére az Eb-selejtezőről eltiltott Juhász Roland és Vanczák Vilmos helyén játszók jól teljesítettek, mint ahogy az egész hátsó alakzat magabiztos volt” – fogalmazott a meccs után az angol Boltonban védő Bogdán Ádám, aki a második félidőben bemutatott egy hatalmas bravúrt is.

„Jól használtuk ki a sok mozgás után felszabaduló területeket, örülök, hogy magabiztos, jó játékkal hangoltunk a svédek ellen. A fiatalok megállták a helyüket, Korcsmár Zsolt különösen jól játszott. Azt sem szabad elfelejteni, hogy néhány játékosunk a felkészülés közepén jár, ezzel együtt mindegyikük jól teljesített. Juhász Roland a második félidőben azért jutott szerephez, mert nem csak a svédek ellen készülünk, hanem az egész szezonra, s ő meghatározó játékosa a keretnek. Elöl élveztük a játékot, néha talán többet dédelgettük a labdát, mint kellet volna, de ekkor már magabiztosan vezettünk, s a közönség is élvezte a meccset. Az, hogy a mai mérkőzésen mutatott teljesítmény pontosan mennyit ér, majd az Eb-selejtezőkön kiderül” – nyilatkozta Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Ólafur Jóhannesson, izlandi kapitány meglepődött: „Az első félidőben jobban játszottunk, de a magyarok sokkal jobbak voltak, akár még két-három gólt is lőhettek volna. Kevés helyzetünk volt, de azokat is kihagytuk.”

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.