Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-21 06:00:00

Fantasztikusan játszottunk – állította a kiesés után a Videoton portugál edzője

Nyilatkozatok a magyar kirakatcsapat bukása után

Az elemi hibákat elkövető Videoton már júliusban búcsúzott a BL-től: a magyar bajnok hiába verte hazai pályán 3-2-re a Sturm Graz-ot, 3-4-es összesítéssel kiesett.

Szidhatja a játékvezetőt a Videoton, mert nem adott meg egy jogos tizenegyest, de a magyar bajnok összességében mégsem a macedón bírót, hanem csakis magát okolhatja, amiért nem folytathatja a BL-selejtezőt. Paolo Sousa csapata – csakúgy, mint a múlt héten Grazban – ezúttal is amatőr hibákat követett el, ez pedig elfogadhatatlan egy maga elé nagy célokat tűző profi csapattól. Az ellenfelet sokkoló vezető találat (1-0) után alig egy perccel gólt kapott a gárda (1-1), ráadásul az újból megszerzett vezetés után (2-1) sem bírta tartani előnyét, akkor egy kapitális kapusbaki miatt szállt el a nehezen kicsikart fór (2-2). A győzelmet ugyan elérte a Videoton (3-2), de ez kevés volt a továbbjutáshoz, az osztrák csapat 4-3-as összesítéssel lépett tovább.

„Nagyon jól kezdtük a mecset, amit elterveztünk, azt az első félidőben jól végre is hajtottuk. Csak arra nem számítottunk, hogy két ilyen buta gólt kapunk. Az elsőnél a partjelző megzavart minket azzal, hogy lest intett, hiszen a Sturm játékosa valóban nem volt lesen. Ha szünet után is olyan iramot tudunk diktálni, mint az első játékrészben, akkor sikerülhetett volna…” – vélekedett a fehérváriak első gólját szerző Elek Ákos

„Az első félidőben akadtak olyan pillanatok, amelyek gátoltak minket, mindenki látta, mi történt a pályán, erről nem is akarok többet mondani. Pedig fantasztikusan játszottunk, csak dicséretet érdemel a csapat, elégedett vagyok a fiúkkal, a bátor, harcos játékért – dicsérte tanítványait a fehérváriak portugál edzője, Paulo Sousa

„Nagyon jól játszott a Vidi, megtett mindent a sikerért. Úgy vélem, Ausztriában dőlt el a továbbjutás, mindent meg is tettünk érte. Az a lényeg, hogy ott vagyunk a következő körben, most már csak arra a párharcra koncentrálunk” – mondta a meccs után a találkozón combsérülést szenvedett, s ezért csak egy félidőt játszó Sturm-csatár, Szabics Imre.

„Minden másként alakulhatott volna, ha a bíró megadja a tizenegyest, de a játékvezető a pálya tartozéka, el kell viselni a hibáit. A mi védelmünk megingásai viszont elgondolkodtatóak” – fogalmazott Koszta János, a Videoton egykor UEFA-kupa döntőig jutó kapusa az MTV műsorában.

 

– mi –

Képünkön Andre Alves, a Videoton (b) és Joachim Standfest, a Sturm Graz játékosa küzd a labdáért
Fotó: MTI/Földi Imre
 
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.