Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-18 06:00:00

A leggyengébb BL-ág is erősnek bizonyult a magyar bajnoknak

Két és félmilliárdot bukott a Videoton

Hatalmas sanszot szalasztott a magyar bajnok, de az osztrákok a létező leggyengébb ágon haladva alighanem BL-főtáblán végzik. A Videoton helyett Szabics Imre csapata kaszál 2,5 milliárdot!

A BL-selejtezőben a Videotont verő osztrák Sturm Graz a harmadik kör első meccsén idegenben 1-1-et játszott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában, és már egy gól nélküli hazai iksszel is bekerül a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Hogy miért érdekes ez? Mert a Videoton olyan lehetőséget szalasztott el, amire „ezer éve” vár a BL-selejtezőben induló mindenkori magyar bajnok. Akik jártasak a valószínűség-számításban, azok pontosan is kiszámolhatják, a mezei focidrukkerek azonban tapasztalatból tudják: ekkora mázlija legközelebb egy évtized múlva lesz magyar csapatnak.


A szerencse kevés, tenni is kell a BL-ért

A fehérváriak a sorsolásnál elkerülték a legveszélyesebb riválisokat, ám az osztrák bajnok révén pont olyan ellenfelet kaptak, amelyik kiemelt volt a következő körben. Vagyis továbbjutás esetén „örökölték volna” a Sturm kiemelését, s a grúz Zestafoni ellen harcolhatták volna ki a BL-kvalifikáció utolsó körébe jutást, ott pedig a bukás is Európa-ligás helyet ér. Ráadásul a fehérorosz BATE Boriszov – a graziak következő selejtezőbeli riválisa – ellen a Videotonnak is reális esélye lett volna. A Graz nem is vette félvállról a meccset, Minszkben, a párharc első összecsapásán 1-1-et ért el – az osztrák gólt Szabics Imre készítette elő!


Nem a máltai bajnokot kell legyőzni!

A Bajnokok Ligája jelenlegi lebonyolítási formájában ennél könnyebb utat álmodni sem lehet, az a csapat, amelyik nem él a lehetőséggel, nem is érdemli meg, hogy bebocsátást nyerjen az európai futball Kánaánjába. Sajnos tudomásul kell venni: a máltai, a feröeri és a luxemburgi bajnok legyőzésével nem lehet eljutni a BL főtáblájára.


Nagy pénztől estek el

A legutóbbi szezon kimutatásai alapján a Vidi 1,3 milliárd forintos nyereséggel zárt, ám ehhez az kellett, hogy egy nagyvonalú támogató több mint kétmilliárd forintos tartozást engedjen el a klubnak, különben több százmilliós mínuszban lett volna a székesfehérvári kirakatcsapat. Most a BL-csoportkörbe jutásért járó pénzből valóban nyereségessé válhatott volna a Videoton, hiszen a DVSC két évvel ezelőtt – a tévéközvetítési jogdíjakkal együtt – 8,966 millió eurót (körülbelül 2,5 milliárd forintot) kapott a szereplésért az európai szövetségtől. Egy évvel később, az előző szezonban sem járt rosszul a Loki, hiszen a bajnoki címért járó bónusszal együtt több mint egymilliárd forint folyt a kasszába, az El-csoportkörbe jutással együtt. Az idén ez a pénz alighanem a Graz költségvetését növeli. Megérdemli, pedig egyetlen bravúrt sem kellett ezért elővezetnie: csupán legyőzte a papírforma alapján verhető ellenfeleket. A magyar futball élcsapata ettől is messze áll.

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.