Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-10-05 07:30:00

A Niggerhead rántja magával a politikust?

Rasszista botrányba keveredett az elnökjelölt

Az amerikai elnökválasztás küszöbén egyre inkább előkerülnek a személyeskedő történetek, lejáratások. Legutóbb Rick Perry texasi kormányzót állították pellengérre.

A konzervatív amerikai elnökjelöltnek, Rick Perry-nek igen csúnya ügyből kell kimosakodnia magát. Az Amerikában kényes és került témának számító rasszizmus bélyegét akarják a politikusra sütni, mert évtizedek óta a családja birtokában van egy Niggerhead (Négerfej) nevű vadászbirtok.


Kemény csata lesz

A kormányzó a Sunday Washington Post vasárnapi cikkére reagálva elmondta: a kompromittáló feliratot már évtizedekkel ezelőtt eltüntették, de a szemtanúk mást állítanak. A Post egészen pontosan hét embert talált, akik szerint pár éve még jól kivehető volt a Niggerhead felirat a birtok bejárata fölött.

Perry texasi ellenfele, a Godfather’s Pizza volt elnök-vezérigazgatója elmondta: ez az incidens is remek példája annak, hogy semmilyen faji érzékenysége nincs a vallásos megnyilvánulásairól híres kormányzónak. Szerinte az a tény, hogy Perry évtizedeken keresztül rendezett a barátainak vadászatokat a csöppet sem hízelgő nevű birtokon azt jelenti, hogy nem is nagyon akarta átnevezni a helyet. Hozzátette: az „N” betűvel kezdődő szó sértő az afro-amerikai emberekre nézve.


Herman Cain, Rick Perry ellenfele. Fotó innen

Perry kampánystábja közleményben reagált Cain szavaira, eszerint a kormányzó politikája elítél minden rasszista megnyilvánulást és cselekedet, és a kampánya is világosan mutatja, hogy a befogadás és a sokszínűség a fő alapelvek. A birtok kapcsán azt közölték, hogy 1983-ban, a birtok lízingjogának megszerzésénél már eltávolították a rasszista feliratot. Azonban a környékbeliek kötik az ebet a karóhoz, egy farmer meg is merne esküdni rá, hogy három éve is ott díszelgett az „N” betűs szó. Cain, aki fekete politikus, a rasszizmus ellen küzd. Perry elnökjelöltségét pedig azért nem támogatja, mert szerinte a kormányzó bevándorlás-ellenes politikája nem tenne jót az országnak.

 

– mi (forrás: news.yahoo.com)

A nyitókép innen

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.