Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Világhír
2011-07-16 19:00:00

Politika és vallás járhat együtt kézenfogva?

Ateisták támadják az imádság-rallyt

Egy csoport beperli Texas kormányzóját, mert alkotmányellenesen vesz részt egy úhynevezett imádság rally-ban.

A nemzetközi csoport hírét vette annak, hogy Rick Perry, Texas kormányzója augusztus 6–án evangéliumi keresztény imádság „rallyn” fog részt venni. A szervezet azt kifogásolja, hogy a kormányzó összemossa az államot és az egyházat.


Mindenáron ima

A Szabadság a Vallástól Alapítvány arra kérte a houstoni bíróságot, nyilvánítsa alkotmányellenesnek Perry jövő hónapi részvételét az Imádság és Böjt Napja rendezvényen. A kormányzó sajtóirodája azonban közölte: Perry alig várja már az eseményt. Úgy gondolja, hogy ez egy jó cselekedet lesz, amely által összetartóbbak lesznek az amerikaiak és együtt imádkoznak majd Istenhez – tette hozzá a sajtóiroda.


Rick Perry, az imádkozó kormányzó. Kép innen

A hírek szerint Perryt nem tántorította el tervétől a csoport követelése, sőt még inkább megerősítette őt abban, hogy ott a helye a rendezvényen. A kormányzó másik politikusokat és választópolgárait is felkérte arra, hogy csatlakozzanak hozzá a közös imában. Perry arra is ösztönzi majd az összegyűlt embereket, hogy közösen imádkozzanak a nem keresztényekért –hátha így áttérnek a kereszténységre. A pert indító szervezet szerint – amely egyébként az amerikai nemzet legnagyobb ateista csoportjának tartja magát– az eseménynek az az üzenete, hogy a nem hívők a körön kívül esnek, hiteltelenek, ez pedig sértő lehet.

Perry elmondta: az augusztus 6-i rendezvényen útmutatást és bölcsességet fog kérni Istentől.

 

– mi, wwrn.org –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.