Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-07-03 08:00:00

Településenként akár négymilliárdos a kár

Várjuk az uborkaválság károsultjainak jelentkezését!

Múlt szombati írásunkban egy békés megyei településen élő uborkatermelő kárát próbáltuk felmérni. A cikk hatására több hasonló problémával küzdő károsult jelentkezett.

A méhkeréki családi gazdaság rengeteget vesztett az uborkaválság kirobbanása, azaz május 26. óta. Ez a csúcsidőszak a kígyóuborka termelők számára. A termelők most örültek, ha a megszokott felvásárlási ár 10-15 százalékáért el tudták adni terményüket.

A katasztrófa a korábbi cikkben szereplő gazdálkodónak több mint négymillió forintos kárt okozott, s mivel Méhkeréken mintegy ötszáz család foglalkozik kígyóuborkával, könnyű kiszámolni, hogy csak ezen a településen kétmilliárd forintos vesztesége van a termelőknek. A cikk megjelenése után többen is megkeresték a szerzőt, illetve szerkesztőségünket. Akadt, aki saját történetét szerette volna megosztani, mások a kártérítés módjáról érdeklődtek, vagy próbáltak meg ötleteket adni ezzel kapcsolatban.

A mindennapi.hu ezután döntött úgy, hogy az ügy mellé áll. Létrehoztunk egy e-mail postafiókot, amelyen csak a témával kapcsolatos észrevételeket várjuk. Igyekszünk összegyűjteni a károsultak problémáit, igényeit, s megpróbálunk a nyilvánosság erejével segíteni az európai uborkahisztéria miatt nehéz helyzetbe került embereknek.

Várjuk tehát leveleiket az uborkavalsag@freemail.hu e-mail címre.
Együtt talán közelebb jutunk a megoldáshoz!

 

Nézze meg ezeket is:

Uborkaválság: mi áll a háttérben?

A zöldségválság családokat taszít nyomorba

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.