Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2012-01-22 14:02:00

A kultúrának és a közművelődésnek fontos szerep juthat

Új tévét indított a kormány

Bemutatta az Országos közművelődési koncepciót Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár a magyar kultúra napján, vasárnap a budapesti Mom Kulturális Központban.

A Párbeszéd a magyar közművelődésért címmel tartott rendezvényen Szőcs Géza kulturális államtitkár elindította a MaNDA TV első adását, amely rendhagyó, online, kétnaponta jelentkező kulturális híradó lesz a jövőben.

Szőcs Géza ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy az ország 23 éve ünnepli meg a magyar kultúra napját a Himnusz születésének évfordulóján. Napjainkat egy mindenre kiterjedő válság határozza meg, amelynek súlyos következménye az elbizonytalanodás - fogalmazott az államtitkár. Kiemelte: a kultúrának és a közművelődésnek fontos szerep juthat a válságból való kilábaláshoz, ehhez aktív, kezdeményező kultúrpolitikára van szükség.

Hammerstein Judit az Országos közművelődési koncepcióról elmondta, céljuk egy olyan szakpolitikai dokumentum létrehozása volt, amely iránymutató a szakemberek számára, érvanyagot biztosít, tisztázza a kormány, a kulturális államtitkárság viszonyát a magyar közművelődéshez és megalapozza a 2020-ig tartó időszak fejlesztéseit. Hammerstein Judit a legfontosabb támogatandó területek között a közművelődés alapintézményeit, a felnőttképzés szervezeteit, a kulturális vidékfejlesztést, a határon túli magyar kultúrát, a kulturális örökség digitalizálását és a magyar nyelv ügyét említette.
 

mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.