Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-11-18 17:15:00

A törvény szerint egy tulajdonos nem működtethet két rádiót

Több zenével a Klubrádió is nyerhet?

December közepén dönthet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a Klubrádió frekvenciájáról. A budapesti 95,3 MHz hullámhosszra október közepéig hét pályázat érkezett, írja a Népszabadság mai száma.

A pályázati kiírás nem kedvez az elmúlt években főként országos híreket és közéleti vitákat sugárzó Klubrádiónak. A „kevesebb kötöttség, több zene” mottóval kiírt pályázat lényegében arról szól, hogy az nyerhet, aki több magyar zenét és elsősorban helyi híreket ad. Heten jelentkeztek a frekvenciára: a Click Rádió Kft., az Autórádió Kft., a Klubrádió Zrt., a Rádió Juventus Kft., a Rádió 1 Kft., a Rumba Rádió Kft. és a Rádió Code Kft.


Perek és bizonytalanság

A Klubrádió helyzete több mint egy éve bizonytalan. Még a 2010-es választások előtt hiába pályázták és nyerték meg az üressé vált 92,9-es frekvenciát, a médiahatóság tavaly decemberben érvénytelennek nyílvánította a pályázatot. A Klubrádió emiatt bírósághoz fordult, tárgyalás még nem volt az ügyben. Időközben idén februárban lejárt a jogosultsága a 95,3-as hullámhosszra. Azóta csak ideiglenes engedélyekkel működhet, kéthavonta hosszabbítják meg a szerződését. A Klubrádió megmentése érdekében hazai és nemzetközi szinten is szót emeltek, koncertet szerveztek, egyesületet alakítottak.

A hatóság arra hivatkozva érvénytelenítette a Klubrádió nyertes pályázatát, hogy a törvény szerint egy tulajdonos nem működtethet két rádiót. A Klubrádió ugyanakkor már a pályázati anyagában leszögezte, hogy mielőtt megkezdi a 92,9-es hullámhosszon a sugárzást, a 95,3-esen befejezi az adást. Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója a Népszabadságnak reményét fejezte ki, hogy a 95,3-as frekvenciáról rendelkező hatósági döntés előtt megszületik a másik pályázat érvénytelenítése miatt indított perük elsőfokú ítélete, mindenesetre sürgősségi eljárást kértek a bíróságtól.
 

-mi-
forrás: Népszabadság
nyitókép innen.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.