Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-07-16 09:54:00

Egy esetlegesen rövidebb vakáció következményei

Sokaknak megoldhatatlan a nyári gyermekfelügyelet

Sok szülőnek szinte megoldhatatlan, hogy gyermekeinek felügyeletéről gondoskodjon a nyári vakáción. Két, budapesti agglomerációban dolgozó tanítónővel és egy csepeli igazgatónővel beszéltünk.

Az oktatási kormányzatnak meg kellene fontolnia az iskolai szünetek időtartamának átalakítását – javasolta két hete Pokorni Zoltán, a parlament oktatási bizottságának fideszes elnöke a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában. A politikus szerint sok szülőnek szinte megoldhatatlan feladatot jelent, hogy gyermekeinek felügyeletről és megfelelő programokról gondoskodjon a nyári vakáció idejére, és a diákoknak sem jó, hogy ilyen hosszú ideig kiesnek 'az iskola adta nevelési térből'. Két agglomerációban dolgozó tanítónővel és egy csepeli igazgatónővel beszélgettünk arról, milyen következményekkel járna a rövidebb nyári szünet, és szó esik arról is, hogy mit csinál a pedagógus egész nyáron. Eláruljuk: nem nyaral!

Kőrösi Éva és Veres Ildikó egy Budapest környéki általános iskolában dolgozik. Nem is dolgozik, hivatásának él, szó szerint éjjel-nappal, télen-nyáron. „Gyerekeik” nyáron is nehezen válnak el tőlük, őket kérdeztük.

 

Folytatás az orientpress.hu-n! 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.