Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-31 19:08:00

A KDNP elfogadja a miniszterelnöki érvet

Orbán: marad a vasárnapi nyitva tartás

A miniszterelnök szerint, amíg nem lehet megélni heti ötnapi munkából, addig nincs lehetőség az üzletek vasárnapi zárva tartására. Harrach megértette, miért döntött így Orbán.

Orbán Viktor kedden a kormány egyéves évfordulója alkalmából tartott, Gazdasági fordulat című konferencián hangsúlyozta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. „Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk” – mondta a kormányfő.

„Megértettem a miniszterelnök üzenetét” – így reagált Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a kormányfő bejelentésére. „A kérdésről a véleményem nem változott, elfogadom a döntést” – fogalmazott a kisebbik kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője, aki hozzá tette: bizonyára lesz alkalom a miniszterelnök által jelzett alkalmas időben a szabad vasárnap megvalósítására.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.