Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-02-17 10:37:00

A Brixxon elektromosautó-összeszerelő üzemet épít Magyarországon

Nálunk gyártják a környezetkímélő bérautókat

A németországi Potsdamban Vilniusban valósítja meg elektromos bérautó hálózatát a Brixxon Elektromos Autó Kft., azonban még a nyáron, Magyarországon is elkészül a cég összeszerelő üzeme.

A Brixxon Elektromos Autó Kft. közleménye szerint olyan magas a kereslet Bontino névre keresztelt elektromos autójuk, valamint a hozzá tartozó más infrastrukturális termékek iránt, hogy a termelő egységek a létrehozásáról már meg is kezdődtek a tárgyalások az érintett országokban, köztük Magyarországon.

A franchise rendszer alapját képező első elektromos bérautó hálózatot még idén megvalósítja Vilniusban és Potsdamban, mivel a magyarországi tárgyalások a budapesti hálózat kiépítéséről nem voltak eredményesek – mondta el az MTI-nek Horváth Sándor László, a cég tulajdonos-ügyvezetője. A projekt Brixxon Electric MotorCars néven indul az első oszloptelepítésekkel kora nyáron, az autók és a többi termékek sorozatgyártását részben Magyarországon, részben Németországban kezdi meg.

A cég elektromos autóinak és a programjának első bemutatkozása április végén lesz, a gyártás májustól folyamatosan indul az összeszerelő egységekben, a magyarországi körülbelül 70 embernek ad majd munkát – mondta Horváth Sándor László. Arról, hogy hol lesz az üzem, még folynak a tárgyalások. A Brixxon Elektromos Autó Kft. további két céget hoz létre a gyártás, illetve az értékesítés területén, maga a Brixxon a jövőben kizárólag fejlesztéssel és kutatással kíván foglalkozni, a projektben mintegy 40 magyar mérnök, fejlesztő szakember vesz részt, de további szakemberek felvételét tervezik.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.