Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-07-16 16:45:00

100 hektárt minden gazdálkodónak

Minden magyar terményt el lehet adni

Egy magyar gazda 100-150 hektár jó minőségű földből tudja eltartani 4 tagú családját, állítják szakmai szervezetek vezetői. Óriási a kereslet a magyar termények iránt, idén mindent el lehet adni!

Az árpa learatva, a repce learatva, a búzát pedig a napokban takarítják be a termelők. A Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke úgy véli, a mezőgazdaságból meg lehet élni Magyarországon, nincs túltermelés, ezért mindent el lehet adni. Ehhez azonban megfelelő méretű föld szükséges. Az Agromag Kft. vezetője szerint egy magyar gazda 100-150 hektár jó minőségű földből tudja eltartani 4 tagú családját. Egy heves megyei gazda elmondta: manapság a mezőgazdaságban több lábon kell állni. Utánajártunk, miként alakult a búza, repce és árpa ára, hazánk mely területein érdemes termeszteni, s hol találkozhatunk magas aranykorona értékkel.

Megkezdődött a búza aratása a napokban. A termelők jó évet tudhatnak majd maguk mögött, hiszen az áru nagyon jó. Vancsura Jószef a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke szerint a magyar gabonára mindig van kereslet és magasabb áron is lehet azt értékesíteni, mint a külföldön termelt búzát. Egy heves megyében termelő gazda elmondása szerint ha nem elsőként aratnak és értékesítik gabonájukat, akkor sokkal alacsonyabb árat kapnak érte. Vancsura szerint Magyarországon nincs túltermelés, ezért mindent el lehet adni, a termények egy része persze a Világpiacon talál gazdára.

 

Bővebben az orientpress.hu-n! 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.