Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-03-03 07:00:00

Továbbra is homály fedi a közműcégek elleni támadásokat

Miért hallgat a főpolgármester-helyettes?

Bizonyos érdekkörök totális támadást indítottak fővárosi cégek vezetői ellen – jelentette be a napokban György István. Sajtósától megtudtuk, kérdéseinkre hiába várjuk a választ.

Sajtótájékoztatója óta próbálkoztunk interjút kérni a városüzemeltetési főpolgármester-helyettestől. Sajtóreferense, György István bokros teendőire hivatkozva nem tudott időpontot adni, később azt mondta: a főpolgármester-helyettes ebben a témában nem kíván nyilatkozni.

György István, városüzemeltetési főpolgármester-helyettes február 14-i sajtótájékoztatóján közölte: az új városüzemeltetési modell egy zárt rendszer, amelyben sok korábbi szerződést megszüntettek, több milliárd forintot spórolva ezzel Budapestnek. A főpolgármester-helyettes ugyanakkor bejelentette: ez a modell bizonyos érdekköröket sért.

A fővárosi vezető szerint az említett érdekkörök a sajtót is felhasználva totális támadást intéztek a fővárosi közműcégek új vezetői ellen. Hozzátette: úgy véli a Budapesti Városüzemeltetési Központ vezérigazgatóját, László Györgyöt, és az FKF vezérigazgatóját, Tölgyesi Balázst is ezért érte támadás.

Az új cégvezetők folyamatosan zárják el a pénzcsapokat, amellyel György István szerint már több milliárd forint megtakarítást lehetett elérni. Az új vezetés a Főtávnál 15-20 százalékos megtakarítással számol. Az FKF Zrt.-nél pedig a szerződések áttekintését követően 2,5 milliárd forinttal csökkent a kifizetési kötelezettség.

Újságírói kérdésre, hogy kikből állnak ezek az érdekkörök, György István akkor úgy fogalmazott: senkit nem kíván pellengérre állítani, a sajtó utánanézhet, hogy milyen cégekkel kötöttek korábban szerződést. A főpolgármester-helyettes még sajtótájékoztatóján közölte, nem kíván senkit sem megvédeni, aki nem érdemes rá, és véleménye szerint különbséget kell tenni hiba és bűncselekmény között.

 

Horváth Csaba


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.