Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-12-21 18:42:00

Egyéni képviselői indítványként terjeszthetik be

Megduplázza az egyházak számát a kormány?

A visszavont egyháztörvényt újradolgozva megduplázza az elismert egyházak számát a kormány. A szcientológusok nem kapnak státust – állítja az Index.

Megduplázza az elismert egyházak számát a Fidesz, írja az Index.hu. Az Alkotmánybíróságon hétfőn megsemmisített egyházügyi törvény mindössze tizennégy közösséget nyilvánított egyházzá. A döntés összesen mintegy háromszáz kisebb-nagyobb szervezetet fosztott meg addigi státusától.

A lap szerint az eredetileg júliusban elfogadott, „lelkiismeret és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek, vallási közösségek jogállásáról" szóló törvény legújabb változatát még szerdán benyújtják az Országgyűlésnek. Azt egyelőre nem tudják, hogy egyéni képviselői indítványként terjesztik-e be.

Az Index információi szerint a még szerda délelőtt is formálódó tervezet többek között a parlament előtt tüntetést szervező krisnások és a metodisták számára hozhat kedvező fordulatot. A szcientológusok viszont biztos, hogy az újabb eresztésből is kimaradnak.

 

Forrás: Index

Nyitókép: Vörös Szilárd

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.