Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-08-10 18:08:00

285 millió forint volt a tét

Megállapodtak a pécsi egyházmegye szekszárdi tartozásáról

285 milliós tartozás megfizetéséről állapodott meg a pécsi egyházmegyét kormányzó Udvardy György megyéspüspök és Horváth István, Szekszárd polgármestere. A püspökség az első 100 milliós részletet augusztus végéig fizeti ki.

Megállapodott szerdán Udvardy György pécsi megyéspüspök és Horváth István, Szekszárd polgármestere (Fidesz-KDNP) a pécsi egyházmegye a szekszárdi önkormányzat felé fennálló 285 millió forintos tartozásának kifizetéséről.

A Pécsett kötött szóbeli megállapodás szerint az egyházmegye 2012. június végéig fizeti ki teljes egészében a tartozást, kamatokkal növelve; az első 100 millió forintos részletet augusztus 31-ig átutalja a szekszárdi önkormányzatnak – tájékoztatta Horváth István az MTI-t.
A polgármester közlése szerint megerősítették, hogy az egyházmegye továbbra is elkötelezett a Szekszárdon vállalt oktatási feladat mellett.

Az egyházmegye 2008-ban 300 millió forintért vásárolta meg Szekszárdon a Garay téri általános iskola épületét, ahol jelenleg a Szent József Katolikus Általános Iskolát működteti, a vételárból azonban akkor csak 15 millió forintot fizetett meg. A Pécsi Egyházmegye a honlapján olvasható közleményben megerősítette a megállapodás létrejöttét, amit annak érdekében kötöttek meg, hogy a katolikus általános iskola továbbra is zavartalanul működjön. 

 

mti/-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.