Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-06-01 19:31:00

VOLT Fesztivál 2011

Legütősebb hungarikum: ön melyikre szavazna?

Az idei rendezvényen, ami egyben a magyar EU-elnökség hivatalos záróbulija, az is kiderül, a közönség melyik húsz dolgot tartja igazi magyar hungarikumnak.

Tíz kategóriában adják át július 1-jén a soproni VOLT Fesztiválon a VOLTfolió Kulturális Médiadíjat. A kulturális-zenei médiumokat és médiaszemélyiségeket elismerő VOLTfolió-díj hét év után éled újjá - jelentették be a szervezők a szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Idén tévéműsor, televíziós műsorvezető, rádióműsor, rádiós műsorvezető, rádióadó, magazin, újságíró, zenei portál vagy blog, illetve budapesti és vidéki klub kategóriában lehet szavazni június 20-ig a jelöltekre a www.voltfolio.hu oldalon.

A 2001-ben alapított VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy évről-évre elismerésben részesítse a kultúra, elsősorban a zene - közvetítéséért a legtöbbet és legjobb színvonalon tevő médiumokat és médiaszemélyiségeket. A kuratórium tagja többek közt Rákay Philip, a Magyar Televízió intendánsa, aki korábban három alkalommal is megkapta a VOLTfolió-díjat, Kovács Ákos, Lovasi András, Zságer Balázs, Geszti Péter, Andrew G. Vajna producer, kormánybiztos, Belénessy Csaba, Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője, Szájer József EP-képviselő, a VOLT fesztivál alapító-fővédnöke és Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője is.

Az idei díjazottaknak járó bronzszobrocskát ef Zámbó István képzőművész készítette el, a VOLTfolió-gálát július 3-án a Magyar Televízió felvételről közvetíti a soproni Petőfi Színházból.


Hungarikum a lángos és a Tankcsapda

"A magyar EU-elnökséghez kapcsolódva elhatároztuk, hogy a külföldi vendégeknek az itt élő fiatalok, elsősorban a fesztiválok célcsoportját jelentő 16-35 év közötti korosztály szemüvegén át kívánjuk bemutatni 2011 Magyarországát. A mostanra kialakult harmincas lista mintegy tízezer ajánlást figyelembe véve állt össze" - mondta el Lobenwein Norbert a VOLT Top 20 Hungarikum-ról. A közönség mások mellett a Balatonra, a lángosra, a magyar vizslára, a pálinkára, Puskás Öcsire, a Rubik kockára, a Tankcsapdára és a Túró rudira szavazhat. A legnépszerűbb hungarikumokból a VOLT Fesztiválon (június 29-től július 2-ig) kiállítást rendeznek Krasznai János fotóművész egyedi illusztrációival, Ligeti Nagy Tamás újságíró szlogenjeivel, emellett felkértek közéleti személyiségeket is, mondják el személyes élményeiket, kötődéseiket a magyaros dolgokról. A tervek szerint - a Magyar Turizmus Zrt. égisze alatt - később utazó tárlat lesz a kiállításból, amely így külföldre is eljuthat.

Az idei VOLT Fesztiválon a hazai élvonal szereplői mellett fellép többek között Moby, a My Chemical Romance, a Sum 41, a The Ting Tings, a Monster Magnet, a Dub FX, a 30 Seconds to Mars, a Pendulum, a Primus, Paul Kalkbrenner, a House of Pain és az Asian Dub Foundation.

A 30 hungarikum
Balaton, C-vitamin, Erős Pista, Fröccs, Gulyás, Herendi Porcelán, Kolbász, Lángos, Magyar népmesék, Magyar vizsla, Makói hagyma, Pálinka, Pick szalámi, Pirospaprika, Pörkölt, Puli kutya, Puskás Öcsi, Rubik kocka, Sziget Fesztivál, Szikvíz, Szürkemarha, Tankcsapda, Tisza cipő, Túró rudi, Unicum, VOLT Fesztivál, WAMP

-mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.