Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-05-26 12:28:00

Cáfolta a kormány Farkas Flórián nyilatkozatát

Kacsa volt a romáknak alanyi jogon járó lakás

Nem fogadott el a kabinet olyan határozatot, amelynek értelmében a dolgozó cigányok alanyi jogon jutnának lakáshoz. – tudta meg a Magyar Nemzet.

Nem a kormány nevében járt el Farkas Flórián, amikor a romastratégia brüsszeli bemutatásakor beszélt arról is, hogy a munkavállaló romák alanyi jogon lakás kapnának. Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke a Bruxinfónak a kormánnyal kötött megállapodásra hivatkozva azt mondta: az a roma család, amely iskolába járatja a gyerekét, és legalább az egyik szülő munkába áll alanyi jogon kapna lakást.

A romák munkavállalásával kapcsolatban Farkas – aki fideszes képviselő is – azt mondta, nem elsősorban közmunkát szeretnének a cigányoknak adni, „hanem szeretnénk, ha mindenütt dolgozhatnának cigányok, ahol képesek felelősséget vállalni és megállni a helyüket”

A Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság Farkas Flórián nyilatkozatára úgy reagált: a kormány nem tudja, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnöke saját elképzeléseiről beszélt, vagy azok az ORÖ álláspontját tükrözik-e. A napokban az ORÖ nevében Farkas Flórián, a kormány nevében pedig Orbán Viktor miniszterelnök látta el kézjegyével a cigány szervezet és a kabinet közötti megállapodást.

Az államtitkárság hozzátette: a kormány az együttműködés keretében vállalta, hogy legalább 16 közösségi pontot hoz létre, amelyek „segíteni fogják az elemi életviteli körülményeket is nélkülözők lakhatási feltételeinek javítását, átmenetet biztosítva a tanulás és a munka világába”. – Farkas Flórián nyilván ennek alapján ismertette elképzeléseit a lakhatási kérdésekről, melyet, amennyiben az az ORÖ álláspontjának tekinthető természetesen a kormány elé vihet. – olvasható a közleményben. Vagyis az derül ki az anyagból, hogy Farkas Flórián közlésével ellentétben a kabinet nem fogadott el olyan határozatot, amelynek értelmében a dolgozó cigányok alanyi jogon lakáshoz jutnának.


(Forrás: Magyar Nemzet)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.