Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-10-04 21:30:00

Elrontotta a műsorát, ezért veszni fog...

Hajdú bosszúja a Damu-ügyben

A bíróság első fokon hat évre ítélte Damu Rolandot, akinek most más miatt is főhet a feje. A televíziós showműsorokból élő Hajdú Péter esküdött bosszúhadjáratot a színész ellen.

Komoly vádak, elrettentő ítélet a Damu-ügyben. A volt barátnője bántalmazásáért és megerőszakolásáért első fokon hat évre ítélt színész tagadja a vádakat, s mivel közszereplőről van szó, természetes, hogy a nyilvánosság előtt is megpróbál védekezni.


Oda a pénzen vett „exkluzivítás”

Damu Roland a második legnagyobb kereskedelmi csatorna, a Tv2 Hajdú Péter nevével fémjelzett „showműsorában” vendégeskedett (ügyvédje társaságában), s természetesen arról beszélt, hogy képtelenség az összes ellene felhozott vád. Hajdú Péter műsorvezetőként „kellemesen alákérdezett” a színésznek, aki nem jött ki rosszul a beszélgetésből.

Pontosabban nem jött volna ki rosszul, ha… Damu ugyanis elkövetett egy hibát, amely Hajdú felfogása szerint nagyobb bűn, mint amelyért a bíróság nem jogerősen hat évre ítélte. A „show” felvétele és adásba kerülése között ugyanis eltelt néhány nap (ezalatt a csatorna folyamatosan promótálta a komoly pénzen vett „exkluzív” vallomást), ám Damu Rolandot megkereste a rivális RTL celebműsora is. Ott is nyilatkozott, ráadásul ez az interjú előbb került adásba, mint Hajdú alaposan beharangozott műsora. Odalett az exkluzivitás, Hajdú Péter háborgott, hiszen szerinte a színész szerződésben vállalta, hogy a „show” adásba kerüléséig nem nyilatkozik másnak. Hajdúnak tehát igaza van, csak éppen a reakciói álságosak.


Hadjáratot indít az „igazság bajnoka”

Ha valóban létezik az exkluzív szerződés, akkor perelje be Damut ennek megszegéséért (nyert ő már pert a Bagi–Nacsa humorista duó ellen is), ám Hajdú más utat választott. Úgy döntött, neki nem elég a kártérítés, leszámol Damuval. Az igazság bajnokaként nyílt támadásba ment át. „Azt szeretném, hogy segítsük az igazságszolgáltatást. Arra kérem a hölgyeket, hogy bárki, akit Damu Roland megvert, jelentkezzen!” – intézett felhívást a kereskedelmi csatorna reggeli magazinműsorában.

Szép, sőt nemes gesztus az igazságszolgáltatás ilyen önzetlen segítése. De mi van a Hajdú-féle igazsággal, ha Damu Roland nem áll a rivális csatorna kamerája elé? Akkor nem számítana, hogy Damu esetleg megverte korábban is a barátnőit? Álságos színjáték az egész, egy sértett médiaszemélyiség színjátéka. „A Frizbiben Damu előadta a hattyú halálát, amiért minimum Jászai Mari-díjat érdemelne. Szeretném megadni a lehetőséget a másik oldalnak is” – tette hozzá a fentebb említett felhíváshoz Hajdú Péter. Csakhogy szerinte ez a hattyú akkor halt meg, amikor a színész másnak nyilatkozott, és nem akkor, amikor összeverte párjait…

A kép illusztráció. Forrás és háttérstory innen.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.