Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-07-11 19:10:00

Egy éve gyűjti a bizonyítékokat a gyászoló anya

Gyilkosság áldozata lett Daróczi Dávid?

Daróczi Dávid 2010 húsvétjának előestéjén vetett véget életének, felakasztotta magát. Édesanyja azonban nem adta fel a reményt és saját nyomozást folytat fia halálával kapcsolatban.

Az édesanya számára sok a megválaszolatlan kérdés, amik szerinte azt bizonyítják: fia nem lehetett öngyilkos.

Egész életében imádattal óvta őt, képtelenség, hogy egy búcsúlevél nélkül hagyta volna itt. Volt életbiztosítása, amelynek összegét kedvezményezettként csak baleset esetén kapta volna meg édesanyja. Tehát ha már öngyilkos lesz, inkább fának vezeti az autóját – véli az anya, aki hozzáteszi: látta a helyszínelésnél készült felvételeket: a fia fodrásznál járt. Ilyet tesz, aki halálra készül?

Azon túl, hogy érthetetlen sebek, vágásnyomok voltak rajta, Daróczi Dávid meztelen mellkasán nem látta nyomát az állítólagos újraélesztési kísérleteknek. Őt már hozták vissza klinikai halálból, és a defibrillátor okozta foltok sokáig látszottak. Az anya elképzelhetetlennek tartja, hogy fia zokni nélkül vette volna fel az utcai cipőjét. A kezén szúrásnyomok voltak. Az anya szerint Dávidot elkábították, megkínozták, megölték, majd felöltöztették – írja az Új Ász. Daróczi Dávid édesanyja korábban is leszögezte: nem őrült meg, és nem a fájdalom beszél belőle. Az anya, aki több mint egy éve gyűjtögeti a bizonyítékokat, március elején ismételt nyomozást is kért elhunyt fia ügyében.

A hatóságok többször elutasították, míg elérte, hogy az ügyet újra elővegyék. A gyászoló anya például elképzelhetetlennek tartotta, hogy a fiának szinte semmije sem volt halálakor. Csak a 8 millió forintos adósságról volt szó, amellyel kapcsolatban pedig az a furcsa, hogy hitelt sem kaphatott volna Daróczi Dávid, ha nincs semmije – vélte az anya.

Fontos kérdésnek tartotta azt is, miért volt véres a fia inge, vagy hogy hová tűntek fia bankkártyái és ruhái a halálát követően. Úgy tudja, Dávidnak 3 bankkártyája is volt, ám halála napján csupán 13 ezer forintot és egy kártyát találtak nála a rendőrök. A 8 millió forintos adósságot végül 2011 áprilisában hagyatéki tárgyaláson a szülők kapták meg, mivel az örökségről egyikük sem mondott le. Felezik az összeget, de hogy hogyan fogják azt rendszeresen fizetni, nem tudják.

Az is kiderült, megvan Daróczi Dávid másik bankkártyája, melyet a szülők korábban hiányoltak: a számlán 100 ezer forint volt. A szülők által korábban megkérdőjelezett cég is előkerült, ahol a rendőrök 1000 forintra bukkantak. Az egykori kormányszóvivő másik bankszámlájáról azonban most sincs semmi információ.


(Forrás: atv)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.