Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-04-16 07:29:00

Munkahelyteremés, versenyképesség: a helyben előállított termékeké a jövő

Egyre többen bíznak a helyi előállítású élelmiszerben

Frisseségük és minőségük miatt egyre jobban bízunk a helyi előállítású élelmiszerekben. Ez segíthet a vidék fejlesztésében és a mezőgazdaság versenyképességének növelésében.

A fogyasztók nagyobb bizalommal vannak a helyben megtermelt élelmiszerek iránt, és a helyi termékek frissességük miatt minőségi többletet is hordoznak – erősítették meg luxemburgi fórumukon az európai uniós tagországok mezőgazdasági miniszterei. A vezetők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy az érintett termelési kategóriákat pontosabban meg kell határozni, és az idevágó fogalmak használatát is részletesebben szabályozni kell.

„Üdvözlendő minden olyan erőfeszítés is, amelynek célja, hogy a fogyasztók jobban tudják azonosítani ezeket a termékeket” – mondta Dacian Ciolos, az Európai Bizottság mezőgazdasági felelőse, aki szerint az innováció, az újító kezdeményezések szerepének mind nagyobb hangsúlyt kell kapnia a mezőgazdaságban. Ez egyaránt segíthet a vidéki területek fejlődésének biztosításában és az uniós mezőgazdaság versenyképességének növelésében.

A felelős szerint a gazdasági bizonytalanságot okozó, gyakori áringadozások csökkentéséhez mindenekelőtt szükség van a termelők közti összehangoltság javítására is. Szó esett a legszegényebb rétegek élelmezésének segítését célzó rendszerről is, miután ennek egyes részleteiről jelenleg vita van a tagországok között.


MI 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.