Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2011-08-17 18:50:00

Szikárakká, mohókká, fenevadakká akarnak változni

Egyértelmű a Jobbik és a terrorra uszítók összefonódása

A Népszabadság interjút közöl Pősze lajos volt jobbikos politikussal, aki szerint a Hatvannégy Vármegye, a Betyárhadsereg és a Jobbik szorosan összetartozik. Vona ezt tagadja.

A Magyar Szigeten Tyirityán Zsolt a Betyárhadsereg elnevezésű csoport vezetője arról beszélt, hogy „tagjaiknak el kell jutniuk arra a szintre, hogy a gépkarabély elsütőbillentyűjét meg tudják húzni, ha más bőrszínű embert látnak.” A Magyar Szigeten elhangzottak az utóbbi kategóriába tartoznak, nem a Jobbik politikáját képezik, a párt azokért nem kíván felelősséget vállalni, sem közösséget azokkal – jelentette ki Vona Gábor. Ugyanakkor a párt egy volt tagja, Pősze Lajos a Népszabadságnak elmondta: a Betyársereg, a Jobbik és a Hatvannégy Vármegye ifjúsági mozgalom lényegében egy társaság.


Az agreszivitás alapfeltétel a szónok szerint

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írta, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálatot indított a verőcei Magyar Szigeten elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt. Egy a lapnak nyilatkozó büntetőjogász szerint egyes mondatokkal kapcsolatban felmerülhet a közösség elleni izgatás gyanúja. A cikk szerint a TEK a vizsgálatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő és a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt indította.


Tyirityán, Zagyva, Vona, Kiss: egy csapat

Tyirityán előadásában gerilla-hadviselésről is beszélt, illetve arról, hogy aki be kíván lépni szervezetükbe, annak le kell számolnia a fogyasztói társadalom okozta lustasággal, egoizmussal és hedonizmussal, hogy legyen esélye arra, hogy „szabadságharcos, önfeláldozó mártír lehessen belőle”. A Betyárhadsereg elnevezésű csoport vezetője szerint „újra agresszívvá, erőszakosakká, szikárakká, mohókká, szinte fenevadakká kell változniuk.”

Ugyancsak múlt pénteken a Legfőbb Ügyészség azt közölte, hogy „az úgynevezett Magyar Szigeten elhangzottakkal kapcsolatosan több feljelentés is érkezett” hozzájuk. Megjegyezték: „a szükséges intézkedések megtétele érdekében a feljelentések vizsgálata folyamatban van”.


Összeül a parlamenti bizottság az ügyben

Mint ismert, Zagyva György Gyula jobbikos parlamenti képviselőt péntek éjszaka a Sziget Fesztivál bejáratának környékéről állította elő a rendőrség négy másik emberrel együtt rendzavarás szabálysértés elkövetése miatt. A képviselő a rendőrségen írásos nyilatkozatot tett, amely szerint mentelmi jogáról nem mond le – írta a rendőrség szombati közleményében. A mentelmi jog megszüntetését javasolta a Jobbik az országgyűlési képviselők és jelöltek esetében – ezt tavaly jelentette ki a párt országos elnöksége. A közelgő, teljes számonkéréshez szükség van a törvény előtti egyenlőségre. Portálunk Pál Gábortól, a Jobbik sajtófőnökétől megtudta, a párt lezártnak tekinti a Zagyva-ügyet, amivel kapcsolatban egy tisztázó megbeszélést fognak tartani.

Gulyás Gergely, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a Magyar Szigeten elhangzott kijelentéseket nem lehet eléggé elítélni, de azok önmagukban még nem indokolnák a testület rendkívüli ülésének összehívását, azonban az említett rendezvénnyel kapcsolatban meghallgatják az illetékes állami szervek tájékoztatását a kormánypárti képviselők.

 

Zagyva György jobbikos képviselő a betyádsereghez szervezetileg is kapcsolódó Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszetletbeli tagja. Vona Gábor elhatárolódott ugyan a Magyar Szigeten tett kijelentéstől, de nincs jele annak, hogy a népirtó eszméket népszerűsítő vagy azokkal szimpatizáló munka- és elvtársaitól elhatárolódna.

 

mi, MTI, Népszabadság

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Terrorizmus
  • Eljárás nélkül tartják fogva a rabokat
  • A keresztény és az öngyilkos merénylők
  • A vírus, amely könnyen biológiai fegyver lehet
  • Öt éve elrabolt FBI-ügynök kéri Amerika segítségét
  • CIA-ügynököket tartóztattak le a hatóságok
  • Amerika fél a terrorizmustól, de a gazdaságtól jobban
  • Csőbombás terroristát fogtak el New Yorkban
  • Mi motiválja valójában a terroristákat?
  • „A mi keresztünkön nincsen horog”
  • Kiszabadultak az emberrablók karmaiból

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.